Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinen blijven stilstaan, alleen busvervoer in Maastricht

Geplaatst opzondag 7 februari 2021 - 12:12

Tijdstippen om het trein- en busverkeer zondag in Limburg op te starten zijn losgelaten.

Aanvankelijk hoopte de NS om het treinverkeer vanaf 10:00 uur gefaseerd op te starten. Dat tijdstip is in de loop van zondagochtend verplaatst naar het middaguur, maar inmiddels is van dat streven ook geen sprake meer.

Lees ook: Voorlopig geen treinverkeer, ook busvervoer ligt plat

Geen idee
De NS en spoorbeheerder ProRail hebben geen idee wanneer de treinen wel weer kunnen rijden. 'Sneeuw, wind en ijzel veroorzaken nog steeds veel storingen aan het spoor', schrijft de NS op haar website. 'Hierdoor kunnen we op dit moment nog geen treinen rijden. We realiseren ons dat dit een vervelende situatie is voor onze reizigers.' De vervoerder hoopt in de loop van zondagmiddag meer duidelijkheid te kunnen geven.

Plompverloren
Omdat NS niet rijdt, blijven in Limburg ook de treinen van Arriva langs de kant van het spoor staan. "We volgen NS in hun beleid", laat een woordvoerster van Arriva weten. De reden daarvan is dat Arriva wil voorkomen dat reizigers onderweg stranden. "Als je moet overstappen op een NS-trein en die rijdt niet, sta je plompverloren op een perron te wachten op een trein die niet komt."

Stadsbussen Maastricht
Ook de bussen van Arriva staan in Limburg voor onbepaalde tijd stil. Behalve in Maastricht. Rond 12:00 uur wordt de dienstregeling van de stadsbussen weer opgestart. "Alleen de bussen in de stad, de streekbussen rijden niet", vult de woordvoerster aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen