Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinbeveiliging Roermond op de schop

Geplaatst opdinsdag 26 februari 2019 - 9:58

ProRail is begonnen met het vernieuwen van de treinbeveiliging in Roermond.

De werkzaamheden gaan een jaar duren.

Levensduur
Om de zoveel tijd moeten seinen, kabels, relais- en voedingskasten vervangen worden. Het bestaande materieel in Roermond is nu aan vernieuwing toe.

Werkterrein
Het werkterrein beslaat het gebied van de N280 in het noorden van Roermond tot aan de Leropperweg in het zuiden. In dat gebied worden over tientallen kilometers nieuwe leidingen en kabels gelegd, en nieuwe kasten gebouwd. Ook komt er een nieuwe technische ruimte.

In beeld
Om te voorkomen dat door de graafwerkzaamheden nieuwe storingen ontstaan, zijn de ondergrondse leidingen vooraf zo goed mogelijk in kaart gebracht.

Werktijden
De werkzaamheden gebeuren zoveel mogelijk overdag, tussen 07:00 en 19:00 uur. Maar volgens ProRail is het soms ook nodig 's nachts en in het weekend te werken. Mensen die in de buurt wonen, krijgen dat vooraf te horen.

Veiligheid
Om ervoor te zorgen dat de monteurs veilig kunnen werken, worden er houten hekken langs de sporen gezet. Die moeten voorkomen dat werkmensen per ongeluk op het spoor belanden.

Tot alles klaar is wordt de bestaande treinbeveiliging nog gebruikt. In de tussentijd blijven de treinen gewoon volgens dienstregeling rijden, zegt spoorwegbeheerder ProRail.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen