Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinbeveiliging Roermond op de schop

Geplaatst opdinsdag 26 februari 2019 - 9:58

ProRail is begonnen met het vernieuwen van de treinbeveiliging in Roermond.

De werkzaamheden gaan een jaar duren.

Levensduur
Om de zoveel tijd moeten seinen, kabels, relais- en voedingskasten vervangen worden. Het bestaande materieel in Roermond is nu aan vernieuwing toe.

Werkterrein
Het werkterrein beslaat het gebied van de N280 in het noorden van Roermond tot aan de Leropperweg in het zuiden. In dat gebied worden over tientallen kilometers nieuwe leidingen en kabels gelegd, en nieuwe kasten gebouwd. Ook komt er een nieuwe technische ruimte.

In beeld
Om te voorkomen dat door de graafwerkzaamheden nieuwe storingen ontstaan, zijn de ondergrondse leidingen vooraf zo goed mogelijk in kaart gebracht.

Werktijden
De werkzaamheden gebeuren zoveel mogelijk overdag, tussen 07:00 en 19:00 uur. Maar volgens ProRail is het soms ook nodig 's nachts en in het weekend te werken. Mensen die in de buurt wonen, krijgen dat vooraf te horen.

Veiligheid
Om ervoor te zorgen dat de monteurs veilig kunnen werken, worden er houten hekken langs de sporen gezet. Die moeten voorkomen dat werkmensen per ongeluk op het spoor belanden.

Tot alles klaar is wordt de bestaande treinbeveiliging nog gebruikt. In de tussentijd blijven de treinen gewoon volgens dienstregeling rijden, zegt spoorwegbeheerder ProRail.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen