Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinaanrander veroordeeld tot 15 maanden cel

Geplaatst opdinsdag 16 april 2019 - 15:35

De negentienjarige asielzoeker Aman K. uit Eritrea is door de rechtbank in Assen veroordeeld tot 15 maanden cel voor aanranding van meisjes en jonge vrouwen.

Het merendeel van de aanrandingen gebeurde onderweg in de trein of op het perron van een treinstation. Hij heeft vermoedelijk toegeslagen in Limburg, Groningen, Drenthe, Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Aanrandingen
De man, die in de gevangenis in Vught zit, wordt verantwoordelijk gehouden voor acht aanrandingen en een poging daartoe. In twee van die gevallen gaat het om aanranding van meisjes beneden de zestien. Deze slachtoffers, pas dertien en vijftien jaar oud, werden door de man op straat betast in Echt.

Lees ook: OM wil 1,5 jaar cel voor treinaanrander

Lege coupé
Hij ging volgens het Openbaar Ministerie (OM) steeds op dezelfde manier te werk. In een vrijwel lege coupé ging hij vlak naast de slachtoffers zitten, sprak ze aan in het Engels en gaf ze complimentjes. Daarna omhelsde en kuste hij ze. Ook betastte hij hun benen, billen en kruis en zat hij aan zichzelf. De meeste slachtoffers verstijfden van angst en durfden niet weg te lopen. Hierdoor waren ze emotioneel en angstig.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen