Overslaan en naar de inhoud gaan

Trein ontspoord bij station Blerick

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2021 - 23:18

Vlakbij het station in Blerick is vrijdagavond een trein ontspoord. Daarbij is niemand gewond geraakt.

Het incident gebeurde rond 21:50 uur op het rangeerterrein.

Geen gewonden
Volgens een woordvoerder van ProRail heeft het incident geen invloed op het reizigersvervoer. Op het moment dat de locomotief uit de rails liep, zat er alleen een machinist in het voertuig, maar die bleef ongedeerd. Op het rangeerterrein rijden treinen doorgaans stapvoets.

Oorzaak nog onbekend
Waardoor de trein kon ontsporen, is nog niet duidelijk. Volgens een correspondent ter plaatse is het mogelijk gebeurd op een wissel tijdens het rangeren. De schade wordt nog opgenomen door ProRail en de spooraannemer. Wanneer de trein weer wordt teruggeplaatst op de rails is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen