Overslaan en naar de inhoud gaan

Trein-klaar-overs voor overstekende carnavalisten

Geplaatst opvrijdag 9 februari 2018 - 21:47

Carnavalsvierders worden de komende dagen in de gaten gehouden bij het spoor. Niet iedereen is zich bewust van de gevaren aldaar, zeker niet met een slok op.

Daarom surveilleren de incidentenbestrijders van spoorbeheerder ProRail en de politie tijdens carnaval extra langs het spoor en bewaken ze de perrons. Ook vervoerders zijn extra alert.

Maaslijn
Zondag is er extra begeleiding bij spoorwegovergangen van de Maaslijn in Boxmeer (ofwel Geitenbok) en dinsdag in Cuijk (Nölersriek). De hulp is er niet alleen voor de beschonken carnavalsvierder zelf. Als er te veel mensen te dicht bij het spoor komen, kunnen de surveillanten meteen ingrijpen en zo ongelukken en verstoringen van het treinverkeer verkomen.

Op veel stations lopen extra mensen rond die contact hebben met personeel in de trein. Zo kunnen ze bij grote drukte een seintje geven aan de machinist zodat die heel langzaam het station binnenrijdt.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen