Overslaan en naar de inhoud gaan

Trein botst op vrachtwagen in Grubbenvorst

Geplaatst opdinsdag 9 februari 2021 - 15:02

In Grubbenvorst is dinsdag een passagierstrein van Arriva tegen een vrachtwagen gebotst.

Het ongeluk gebeurde rond 14:30 uur op een spoorwegovergang aan de Sint-Jansweg, die bewaakt is met slagbomen en lichten. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt.

Flank
De trein raakte de vrachtwagen met oplegger vol in de flank. De chauffeur van de vrachtwagen en de machinist bleven ongedeerd. De passagiers in de trein raakten evenmin gewond. Een traumateam dat per helikopter was uitgevlogen, hoefde niet in actie te komen.

Bussen
In de trein zaten ongeveer 100 passagiers, meldt Arriva. Zij worden met bussen verder vervoerd. Ook voor andere treinreizigers wordt vervangend busvervoer geregeld. Vooralsnog is de verwachting dat het treinverkeer tussen Venray en Blerick tot 19:00 uur dinsdag stil ligt. Maar dat hangt er ook vanaf of de trein nog in staat is zelf verder te rijden.

Schade en vertraging
De trein en de vrachtwagen blokkeren het spoor. Volgens een woordvoerder van ProRail onderzoekt een team van de spoorbeheerder de situatie ter plekke. De trein lijkt niet te zijn ontspoord door de klap van de aanrijding. Maar het is nog onduidelijk of hij zelfstandig verder kan rijden. In elk geval moet eerst de vrachtwagen geborgen worden. Mogelijk moet ook de beveiliging van de spoorwegovergang hersteld worden.

De verkeersongevallendienst van de politie gaat de precieze toedracht van het ongeluk onderzoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen