geen treinen

NS: treinen rijden weer volgens dienstregeling

De treinen van de NS zullen vrijdag weer volgens normale dienstregeling rijden. De vervoerder meldt dat op Twitter. Wel luidt het advies aan reizigers om de app en de website voor vertrek in de gaten te houden.

spoorlijn, rails, landelijk, enkel spoor, stock
Deutsche Bahn sluit deal: einde aan reeks stakingen

Deutsche Bahn heeft een akkoord gesloten met de machinistenvakbond GDL in een slepend conflict over loon. Nieuwe stakingen zouden nu van de baan zijn.

Edit - Vrouw hardhandig uit trein geduwd door man in Sittard (15 sep 2021)
Man die vrouw uit trein duwde, meldt zich zelf bij politie

De man die eind vorige maand in Sittard een vrouw hardhandig uit de trein duwde, heeft zich bij de politie gemeld. De vrouw viel hard op het perron en liep daardoor zwaar lichamelijk letsel op.

stock trein nachttrein
Nachttrein van Maastricht naar Schiphol stapje dichterbij

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet geen bezwaren tegen nachttreinen van vervoerder Arriva van Maastricht en Groningen naar de Randstad. Daarmee zijn de nachttreinen op het hoofdrailnet een stapje dichterbij.

Edit - Vrouw hardhandig uit trein geduwd door man in Sittard (15 sep 2021)
Vrouw gewond nadat ze uit trein wordt geduwd: dader zoek

Een jonge vrouw wilde eind vorige maand in Sittard op de trein naar Tilburg stappen, maar een man duwde haar uit de wagon. Ze viel hard op het perron, waardoor ze zwaar lichamelijk letsel opliep.

spoorlijn, intercity, trein (stock)
Treinmachinisten verwerpen nieuw aanbod Deutsche Bahn

De vakbond voor Duitse treinmachinisten heeft een nieuw aanbod van Deutsche Bahn verworpen om een loonconflict bij te leggen. De vijfdaagse staking in het Duitse passagiersvervoer wordt doorgezet.

Spoorstaking Duitsland (23 aug 2021) ANP !!!
Opnieuw geen treinen naar Duitsland door staking

Limburgse treinreizigers die naar Duitsland willen gaan, ondervinden opnieuw last van een staking van de Duitse treinmachinisten.

Leeg spoor geen treinen NS ProRail
Geen treinen naar Duitsland door staking

Het treinverkeer tussen Limburg en Duitsland ligt woensdag stil vanwege een grote staking bij de Deutsche Bahn.

stock trein mondkapje NS
Aantal treinreizigers op werkdagen fors minder door corona

De NS heeft in 2020 op werkdagen ruim 55 procent minder mensen in zijn treinen kunnen verwelkomen dan in het jaar daarvoor. In Limburg daalde het aantal reizigers het hardst op station Venlo: 61 procent minder.

intercity spoorlijn spoor rails stock trein
Geen treinen Venlo-Kaldenkirchen door koperdiefstal

Er rijden maandagochtend geen treinen tussen Venlo en Kaldenkirchen. Door koperdiefstal is er geen treinverkeer mogelijk.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten