Overslaan en naar de inhoud gaan

Treffer Darfalou goud waard voor VVV in Groningen

Geplaatst opzaterdag 22 februari 2020 - 22:45

VVV Venlo heeft in Groningen een belangrijke overwinning behaald.

De Venlonaren wonnen in de studentenstad met 0-1 door een kopbal van Darfalou enkele minuten voor tijd.

Openingskans
Deyvaisio Zeefuik kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans de score te openen voor Groningen, maar Chris Kum belette hem ten koste van een hoekschop de bal in de touwen te jagen. Kort daarna knalde Joel Asoro de bal net naast het doel van Thorsten Kirschbaum. De doelman moest even later opnieuw in actie komen om Asoro het scoren te beletten. Ahmed El Messaoudi probeerde het met een afstandsschot, maar ook die leverde niets op en ook Daishawn Redan had geen geluk, want zijn schot ging voorlangs het VVV-doel.

De Venlonaren probeerden via Chris Kum, Oussama Darfalou en Tobias Pachonik verandering in de stand te brengen, maar konden doelman Padt niet passeren.

L1

Hoekschop
Kort voor rust kwam VVV goed weg bij een hoekschop van Groningen. Chris Kum kreeg de bal op zijn hoofd, maar raakte hem kwijt aan Samir Memisevic. De aanvoerder van Groningen kopte de bal in handen van de VVV-doelman, die daarna met zijn teamgenoten met een 0-0 stand mocht gaan rusten.

Darfalou probeerde enkele minuten op volle snelheid verandering in de stand te brengen, maar zijn schot leverde niet meer dan een hoekschop op en ook Haji Wright had geen succes met zijn schot. Doelman Padt stak daar een stokje voor.

FC Groningen - VVV 22 feb 2020
Foto: Orange Pictures

Strafschop onthouden
De VAR moest daarna geraadpleegd of een overtreding op Darfalou met een penalty bestraft moest worden, maar die liet de beslissing aan de scheidsrechter over en de leidsman beloonde VVV met een vrije trap.

Hakje
Een kwartier voor tijd probeerde Darfalou Johnatan Opuku in de zestien met een hakje te bereiken. De bal kwam niet aan en Tobias Pachonik slaagde er in de herkansing niet in de bal voor het doel van Padt te krijgen.

Beslissing
Drie minuten voor tijd viel dan toch de beslissing in het voordeel van de Venlonaren Een lange bal werd uit een vrije trap doorgekopt en Darfalou profiteerde vervolgens optimaal van een fout van Padt door de bal over de doelman in het Groningse doel te koppen.

Kostbare punten
VVV Venlo kwam in de slotminuten goed weg toen Kirschbaum al gepasseerd was en Chris Kum drie kostbare punten voor de Venlonaren redde.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen