Overslaan en naar de inhoud gaan

Treffer Darfalou goud waard voor VVV in Groningen

Geplaatst opzaterdag 22 februari 2020 - 22:45

VVV Venlo heeft in Groningen een belangrijke overwinning behaald.

De Venlonaren wonnen in de studentenstad met 0-1 door een kopbal van Darfalou enkele minuten voor tijd.

Openingskans
Deyvaisio Zeefuik kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans de score te openen voor Groningen, maar Chris Kum belette hem ten koste van een hoekschop de bal in de touwen te jagen. Kort daarna knalde Joel Asoro de bal net naast het doel van Thorsten Kirschbaum. De doelman moest even later opnieuw in actie komen om Asoro het scoren te beletten. Ahmed El Messaoudi probeerde het met een afstandsschot, maar ook die leverde niets op en ook Daishawn Redan had geen geluk, want zijn schot ging voorlangs het VVV-doel.

De Venlonaren probeerden via Chris Kum, Oussama Darfalou en Tobias Pachonik verandering in de stand te brengen, maar konden doelman Padt niet passeren.

L1

Hoekschop
Kort voor rust kwam VVV goed weg bij een hoekschop van Groningen. Chris Kum kreeg de bal op zijn hoofd, maar raakte hem kwijt aan Samir Memisevic. De aanvoerder van Groningen kopte de bal in handen van de VVV-doelman, die daarna met zijn teamgenoten met een 0-0 stand mocht gaan rusten.

Darfalou probeerde enkele minuten op volle snelheid verandering in de stand te brengen, maar zijn schot leverde niet meer dan een hoekschop op en ook Haji Wright had geen succes met zijn schot. Doelman Padt stak daar een stokje voor.

FC Groningen - VVV 22 feb 2020
Foto: Orange Pictures

Strafschop onthouden
De VAR moest daarna geraadpleegd of een overtreding op Darfalou met een penalty bestraft moest worden, maar die liet de beslissing aan de scheidsrechter over en de leidsman beloonde VVV met een vrije trap.

Hakje
Een kwartier voor tijd probeerde Darfalou Johnatan Opuku in de zestien met een hakje te bereiken. De bal kwam niet aan en Tobias Pachonik slaagde er in de herkansing niet in de bal voor het doel van Padt te krijgen.

Beslissing
Drie minuten voor tijd viel dan toch de beslissing in het voordeel van de Venlonaren Een lange bal werd uit een vrije trap doorgekopt en Darfalou profiteerde vervolgens optimaal van een fout van Padt door de bal over de doelman in het Groningse doel te koppen.

Kostbare punten
VVV Venlo kwam in de slotminuten goed weg toen Kirschbaum al gepasseerd was en Chris Kum drie kostbare punten voor de Venlonaren redde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen