Overslaan en naar de inhoud gaan

Traumaheli kan niet landen bij ziekenhuis in Weert

Geplaatst opvrijdag 2 juli 2021 - 13:45

Een traumahelikopter moest vrijdagmiddag uitwijken naar een open grasveld bij de stadsbrug in Weert omdat een landing bij het Sint Jans Gasthuis niet mogelijk was.

Het Mobiel Medisch Team is daarna met spoed per auto naar het ziekenhuis gebracht om daar assistentie te verlenen aan een patiënt.

Landingspogingen
De piloot ondernam diverse landingspogingen in de nabije omgeving van het ziekenhuis, waaronder in de buurt van de Voogdenstraat en de parkeerplaats tussen het Zorgplein en het SJG, meldt Weertdegekste. Toen dat niet lukte, vloog de helikopter door naar de stadsbrug.

Video: WeertdeGekste

"Het Sint Jans Gasthuis is niet een ziekenhuis waar traumahelikopters op vliegen in een noodsituatie. Het gaat meestal om ongevallen en dan gaan de mobiele teams direct door naar ziekenhuizen in Maastricht of Eindhoven die de beste traumazorg kunnen leveren", zegt een woordvoerder van het Weerter ziekenhuis.

Fair share
Tijdens de pieken in het aantal coronapatiënten, zijn er wel traumahelikopters geland bij het Sint Jans Gasthuis. Een deel van het parkeerdek bij de hoofdingang is toen tijdelijk ingericht als landingsplek. "Dat had alles te maken met de uitruil van coronapatiënten in het kader van fair share. De traumahelikopters kwamen toen patiënten ophalen om ze op grote afstand naar andere ziekenhuizen met meer opnamecapaciteit te verplaatsen. Dat zou met een ambulance over de weg ondoenlijk zijn. Nu de coronagolf voorbij is, hebben we de landingsplaats opgeheven. Het parkeerdek is weer vrijgegeven voor bezoekers van het ziekenhuis."

Heropenen
Mogelijk was de piloot van de traumahelikopter van die verandering nog niet op de hoogte, maar dat antwoord moet de woordvoerder schuldig blijven. "Laten we het niet hopen, maar mocht er een nieuwe coronagolf komen, dan kunnen we snel de landingsplaats heropenen. Daar ziet het nu niet naar uit."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen