Overslaan en naar de inhoud gaan

Trappen SnowWorld als voorbereiding beklimming Kilimanjaro

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 6:00

Onervaren, maar super gemotiveerd. Over een week of zes gaat de Heerlense Rachelle van den Brink de bijna 6000 meter hoge Kilimanjaro beklimmen.

Na een trail in Peru besloot ze dat het volgende doel was de ruige berg in Tanzania te beklimmen. Toen er ook nog een actie van War Child was voor het goede doel, zette ze door en meldde ze zich aan.

Beenspieren
Op 16 januari vertrekt de groep van in totaal 15 klimmers naar Tanzania. Binnen zeven dagen moet de top bereikt zijn. In die periode passeert ze vijf verschillende klimaatzones. Voorbereiden doet de Heerlense zich met sporten en het lopen van de trappen van SnowWorld voor het trainen van de beenspieren. "Ik ben beroepsmilitair geweest en nu reservist. Mijn conditie is dus wel prima. Nu wandel ik zoveel mogelijk in het Heuvelland en de Ardennen."

IJle lucht
De groep hoopt na vijf dagen de top te bereiken van de Kilimanjaro. "Dan is het hooguit een uur daar blijven, wat foto's maken en weer snel naar beneden want daarboven hangt een ijle lucht en dan is het lastig ademen."

Bedrag
Naast een onvergetelijke ervaring hoopt de
Heerlense ook genoeg geld op te halen voor War Child. Het streefbedrag is 2400 euro.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen