Overslaan en naar de inhoud gaan

Transportbedrijf Wismans buit Filipijnse truckers uit

Geplaatst opvrijdag 17 juni 2016 - 6:24

Het Venlose transportbedrijf Martin Wismans BV zet op grote schaal Filipijnse truckers in en buit ze op diverse manieren uit.

Dat blijkt uit onderzoek van vakbond FNV en De Limburger.

Uitbuiting
Martin Wismans BV laat de Filipijnen onder erbarmelijke omstandigheden werken voor 690 euro netto per maand. Ook krijgen de chauffeurs opdracht de rust- en rijtijden wet te negeren. De mannen hebben nergens accommodatie en verblijven weken achtereen in hun cabines.

Voor de Venlose onderneming rijden momenteel elf Filipijnse chauffeurs, die ver onder het Nederlands minimumloon betaald krijgen. Schades en boetes worden ingehouden op hun salaris.

Onderzoek
Voor vakbond FNV reden voor aangifte op basis van 'uitbuiting dan wel mensenhandel'. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) is inmiddels een onderzoek naar Wismans gestart, bevestigt de woordvoerder.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Martin Wismans BV
Wismans weigert boete te betalen: Roemenen vast in truck
Martin Wismans BV
Kamervragen over uitbuiting Filipijnse truckers
Vergunning transportbedrijf Wismans ingetrokken
FNV sleept transportbedrijf Vos voor de rechter
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen