Vluchtelingen, migranten

Uitklimmers: 'Investeren in beveiligde parkeerplaatsen'

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) wil dat er geïnvesteerd wordt in beveiligde parkeerplaatsen langs snelwegen. Dat moet volgens de organisatie gebeuren vanwege de toename van het aantal inklimmers.

Vrachtwagen truck (stock)
Belangenverenigingen tegen langzaamaanactie truckers

De langzaamaanacties van vrachtwagenchauffeurs, werkzaam in de bouw, kunnen niet rekenen op de steun van belangenverenigingen.

Paul van Loon (10 sep 2019)
Limburgse Griezelbusauteur in actie voor verkeersveiligheid

De Geleense kinderboekenschrijver Paul van Loon leest donderdagochtend voor met minister Cora van Nieuwenhuizen uit zijn boek 'Ontsnapt uit de dode hoek'.

'Vrees voor meer inklimmers in vrachtwagens na brexit'

De brexit zal voor een extra stroom van inklimmers zorgen: migranten die de grens willen oversteken door illegaal in een vrachtwagen te klimmen.

'Afsluiting A2 gevolgen voor vrachtwagenbedrijven'

De urenlange afsluiting van de A2 na het ongeluk met de gekantelde vrachtwagen heeft vrachtwagenbedrijven behoorlijke schade opgeleverd.

Vertrouwen in Limburgse transportsector

Een kwart van de Limburgse transporteurs is optimistisch over de toekomst. Bedrijven investeren weer volop en ook de vraag naar binnenlandse chauffeurs is toegenomen.

Limburgse rijopleidingen merken vraag naar jonge truckers

Limburgse rijopleidingen merken de toegenomen vraag naar jonge vrachtwagenchauffeurs.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV