Ikea stock (17 mrt 2020)

Ook IKEA onderzoekt uitbuiting truckers Geleen

Meubelgigant IKEA gaat zelf ook een onderzoek uitvoeren naar het transportbedrijf dat vrachtwagenchauffeurs in Geleen onder beroerde omstandigheden laat leven en werken.

Vrachtwagen Vrachtverkeer
Limburg ziet aantal vrachtwagens het hardst dalen

Het vrachtverkeer in Limburg is sinds het begin van de coronacrisis het hardst gedaald van alle Nederlandse provincies.

Vrachtwagen truck (stock)
Transportsector vreest Europese lockdown

Frankrijk is grotendeels op slot. In Italië hebben de bedrijven nog tot woensdagavond de tijd om de laatste producten te versturen. België heeft de grenzen grotendeels dichtgegooid en ook in Nederland dreigt een totale lockdown.

huiftransport_05
Corona in Italië: transportbedrijven blijven rijden

Limburgse trucks blijven blijven voorlopig gewoon naar Italië rijden. Ook nu het reisadvies voor Italië is aangescherpt.

Logistiek stock
Forse stijging megadistributiecentra

In Noord-Limburg zijn in de afgelopen zes jaar vijftien distributiecentra met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter of meer geopend.

Knooppunt Kerensheide vanuit de lucht (12 sep 2019)
Zuidelijke werkgevers willen meer geld voor infrastructuur

Werkgeversorganisaties in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland komen met een gezamenlijke toekomstvisie voor verkeer en vervoer.

truckfoto truck vrachtwagen (12 december 2019)
Tekort aan truckers: 'Chauffeur verdient respect'

De transportsector kampt met een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Duizenden vacatures staan open voor beroepschauffeurs.

Vrachtwagen
Groot tekort aan parkeerplekken vrachtwagens: meer boetes

Het aantal boetes aan foutgeparkeerde vrachtwagenchauffeurs is fors toegenomen.

werkgever bedrijf computer kantoor werknemer stock
KLG Europe en Volantis aantrekkelijkste werkgevers

KLG Europe en Volantis zijn gekozen als Aantrekkelijkste Werkgevers van Limburg voor de periode 2019/2020. Dat is donderdagavond bekendgemaakt tijdens het partner-event Meet The Youngsters.

Vrachtwagen truck (stock)
Belangenverenigingen tegen langzaamaanactie truckers

De langzaamaanacties van vrachtwagenchauffeurs, werkzaam in de bouw, kunnen niet rekenen op de steun van belangenverenigingen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten