Haven Hamburg boot container stock

Miljoenentransport cocaïne was slechts 'testritje'

Een mislukt cocaïnetransport van Colombia naar Hamburg, volgens justitie opgezet door Limburgse partijen, was een test. Betrokkenen wilden in maart controleren of de 450 kilo cocaïne probleemloos kon worden vervoerd.

staking logistiek- en transportsector (12 apr 2021)
Chauffeurs staken voor meer loon, staalindustrie volgt snel

Het zal maandag een stuk rustiger zijn op de Nederlandse en Limburgse wegen, want de vakbonden FNV en CNV hebben opgeroepen tot een landelijke stakingsdag in de transport en logistiek. Hoeveel chauffeurs landelijk het werk neerleggen is onduidelijk. De bonden hebben ook stakingen uitgeroepen in de metaalbedrijven. Op vrijdag 16 april en maandag 19 april zijn er 24-uursstakingen in Midden- en Zuid-Limburg. Onder meer bij VDL Nedcar, Faurecia en Thomas Regout.

Camera's Rijkswaterstaat voor registratie vervoer gevaarlijke stoffen (11 mrt 2021)
Camera's meten vervoer gevaarlijke stoffen A73

Rijkswaterstaat meet de komende weken met speciale camera's het vervoer van gevaarlijke stoffen via de A73. Die camera's roepen bij veel automobilisten vragen op.

Coronavaccins met vliegtuig van Beek MAA naar Jordanië (17 jan 2021)
Coronavaccin van Beek naar Jordanië

Vanaf het vliegveld in Beek zijn zondag rond de middag 50.000 coronavaccins vertrokken richting Jordanië.

ANP-425819774
Limburgse chauffeurs in extreme Brexit-files in Frankrijk

Limburgse vrachtwagenchauffeurs hebben last van de extreme files in het Franse Calais bij de oversteekplaats naar het Verenigd Koninkrijk.

Ikea stock (17 mrt 2020)
Ook IKEA onderzoekt uitbuiting truckers Geleen

Meubelgigant IKEA gaat zelf ook een onderzoek uitvoeren naar het transportbedrijf dat vrachtwagenchauffeurs in Geleen onder beroerde omstandigheden laat leven en werken.

Vrachtwagen Vrachtverkeer
Limburg ziet aantal vrachtwagens het hardst dalen

Het vrachtverkeer in Limburg is sinds het begin van de coronacrisis het hardst gedaald van alle Nederlandse provincies.

Vrachtwagen truck (stock)
Transportsector vreest Europese lockdown

Frankrijk is grotendeels op slot. In Italië hebben de bedrijven nog tot woensdagavond de tijd om de laatste producten te versturen. België heeft de grenzen grotendeels dichtgegooid en ook in Nederland dreigt een totale lockdown.

huiftransport_05
Corona in Italië: transportbedrijven blijven rijden

Limburgse trucks blijven blijven voorlopig gewoon naar Italië rijden. Ook nu het reisadvies voor Italië is aangescherpt.

Logistiek stock
Forse stijging megadistributiecentra

In Noord-Limburg zijn in de afgelopen zes jaar vijftien distributiecentra met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter of meer geopend.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten