staking logistiek- en transportsector (12 apr 2021)

Chauffeurs staken voor meer loon, staalindustrie volgt snel

Het zal maandag een stuk rustiger zijn op de Nederlandse en Limburgse wegen, want de vakbonden FNV en CNV hebben opgeroepen tot een landelijke stakingsdag in de transport en logistiek. Hoeveel chauffeurs landelijk het werk neerleggen is onduidelijk. De bonden hebben ook stakingen uitgeroepen in de metaalbedrijven. Op vrijdag 16 april en maandag 19 april zijn er 24-uursstakingen in Midden- en Zuid-Limburg. Onder meer bij VDL Nedcar, Faurecia en Thomas Regout.

Camera's Rijkswaterstaat voor registratie vervoer gevaarlijke stoffen (11 mrt 2021)
Camera's meten vervoer gevaarlijke stoffen A73

Rijkswaterstaat meet de komende weken met speciale camera's het vervoer van gevaarlijke stoffen via de A73. Die camera's roepen bij veel automobilisten vragen op.

Coronavaccins met vliegtuig van Beek MAA naar Jordaniƫ (17 jan 2021)
Coronavaccin van Beek naar Jordaniƫ

Vanaf het vliegveld in Beek zijn zondag rond de middag 50.000 coronavaccins vertrokken richting Jordaniƫ.

ANP-425819774
Limburgse chauffeurs in extreme Brexit-files in Frankrijk

Limburgse vrachtwagenchauffeurs hebben last van de extreme files in het Franse Calais bij de oversteekplaats naar het Verenigd Koninkrijk.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie