Het water staat de Sint Servaasbrug in Maastricht aan de lippen

Wijken Maastricht en Maasdorpen worden ontruimd

De Veiligheidsregio-Zuid evacueert in Maastricht bewoners van de wijken Randwyck en Heugem. Ook inwoners van een aantal laag gelegen straten in Eijsden, Laag Caestert, Maasband, Meers en Berg aan de Maas moeten hun woning verlaten.

Dauwdrinken Meers
Terrassen weer open: om 6:00 uur aan het bier

De nieuwste reeks versoepelingen in de coronamaatregelen zijn in Meers verwelkomd met een vroeg ochtendbiertje.

Edit - Veerpont Grevenbicht 7 mei 2021
Fietsers vast op veerpont door motorstoring

Twee fietsers en de schipper hebben vrijdag aan het eind van de middag een tijd vastgezeten op het pontje over de Maas bij Grevenbicht.

Klemgereden trucker Maasband (2 okt 2020)_HD
Truckers rijden zich klem in Steins Maasdorp

Verdwaalde truckers hebben zich de afgelopen tijd regelmatig klemgereden in de smalle straatjes van het Steinse dorp Maasband.

branden Stevensweert (5 aug 2020)
Pyromanen hebben het gemunt op hooibalen Stevensweert

Voor de tweede nacht op rij zijn rond Stevensweert diverse hooibalen in brand gevlogen. De brandweer gaat uit van brandstichting.

Opmerking discriminatie agent Vijlen Camerig (4 jun 2020)
Aangifte tegen agent na discriminerende opmerking

Lukanga 'Loeki' Nzuzi uit Urmond heeft vrijdag aangifte gedaan tegen de politie. Hij doet dit nadat hij eerder op discriminerende wijze werd aangesproken door een politieman.

Nieuw klimtoestel speeltuin 't Ruiberke Obbicht
Eindelijk nieuw klimrek Obbicht: speeltuin misschien dicht

Vijf maanden nadat vandalen brand hadden gesticht, heeft speeltuin 't Ruiberke in Obbicht een nieuw klimrek. Maar of er op gespeeld kan worden, is nog maar de vraag.

Ree in hek Ohé en Laak
Brandweer redt spartelende ree uit schrikdraad

Een ree die in Ohé en Laak in een hek verstrikt was geraakt, is door de brandweer gered.

Maasband Project Consortium Grensmaas
Historische grenssteen na 244 jaar gevonden bij Maasband

Bij graafwerkzaamheden in Maasband is een oude grenssteen gevonden. In 1776 werd er tevergeefs al gezocht naar de steen in het Steinse Maasdorp. 244 jaar later is hij eindelijk gevonden.

nieuwenamensittardgeleen
Enquête: nieuwe naam Sittard-Geleen hoeft niet

Ook al staat het gemeentebestuur er voor open, als het aan de deelnemers van een poll op deze site ligt, blijft Sittard-Geleen gewoon Sittard-Geleen heten.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten