Overslaan en naar de inhoud gaan

Transgenderstel weer belaagd: 'Poging tot aanrijding'

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 17:31

De schrik zit er goed in bij het Heerlense transgenderkoppel Kristiana Moretti en Arianne Brink, dat deze zomer uit de Auroraflat verhuisde vanwege pesterijen en dreigingen. Ze zijn woensdag opnieuw belaagd, vertellen ze tegen L1.

Moretti zegt dat ze doodsbedreigingen naar haar hoofd kreeg geslingerd. Ook zou een busje opzettelijk hebben willen inrijden op haar.

Scheldpartij
Kristiana Moretti fietste rond 12:00 uur op de Heerlerbaan toen ze twee mannen uit een woning zag komen die de weg overstaken. "Eentje maakte me uit voor hoer en zei dat ik dood moest, de ander kwam naar me toe rennen", zegt Moretti. "Ik ben weggekomen, ik dacht dit gaat fout."

Lees ook: Heerlen voert al jaren strijd tegen 'transgender-pesters'

Poging tot aanrijding
Toen ze een stukje verder was gefietst, hield ze de omgeving nog steeds in de gaten. Over haar schouder zag ze een rood busje steeds dichterbij komen. Ze vermoedt dat daarin dezelfde mannen zaten.

Vriendin Arianne, die verderop te wachten stond, vertelt verder: "Ik zag het busje hele rare manoeuvres maken naar mijn vriendin", zegt ze. Het stel vermoedt dat het busje opzettelijk wilde inrijden op Moretti. Die ging volgens haar eigen lezing meteen in de remmen, waardoor ze voor het busje kon uitwijken. Het stel fietste vervolgens snel naar huis en belde daar de politie op.

Politie: 'Geen bewijs'
De politie bevestigt dat er een melding is binnengekomen over het incident. Er is onderzoek gedaan, maar de politie heeft tot nu toe nog geen bewijs van de intimidatie door de twee mannen. Een woordvoerder laat weten dat uit buurtonderzoek is gebleken dat niemand het voorval heeft gezien of gehoord. Er ligt nog geen aangifte en er zijn nog geen verdachten in beeld.

Lees ook: Transgenderkoppel ondanks verhuizing nog steeds belaagd

Het stel gaat morgen met de politie om de tafel. Ook burgemeester Emile Roemer is ingelicht, die zegt het incident - hoe groot of klein ook - hoog op te nemen. Hij houdt nauw contact met de politie.

Afgelopen vrijdag zei het stel nog steeds te worden belaagd in de binnenstad.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen