Overslaan en naar de inhoud gaan

Transgenderstel weer belaagd: 'Poging tot aanrijding'

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 17:31

De schrik zit er goed in bij het Heerlense transgenderkoppel Kristiana Moretti en Arianne Brink, dat deze zomer uit de Auroraflat verhuisde vanwege pesterijen en dreigingen. Ze zijn woensdag opnieuw belaagd, vertellen ze tegen L1.

Moretti zegt dat ze doodsbedreigingen naar haar hoofd kreeg geslingerd. Ook zou een busje opzettelijk hebben willen inrijden op haar.

Scheldpartij
Kristiana Moretti fietste rond 12:00 uur op de Heerlerbaan toen ze twee mannen uit een woning zag komen die de weg overstaken. "Eentje maakte me uit voor hoer en zei dat ik dood moest, de ander kwam naar me toe rennen", zegt Moretti. "Ik ben weggekomen, ik dacht dit gaat fout."

Lees ook: Heerlen voert al jaren strijd tegen 'transgender-pesters'

Poging tot aanrijding
Toen ze een stukje verder was gefietst, hield ze de omgeving nog steeds in de gaten. Over haar schouder zag ze een rood busje steeds dichterbij komen. Ze vermoedt dat daarin dezelfde mannen zaten.

Vriendin Arianne, die verderop te wachten stond, vertelt verder: "Ik zag het busje hele rare manoeuvres maken naar mijn vriendin", zegt ze. Het stel vermoedt dat het busje opzettelijk wilde inrijden op Moretti. Die ging volgens haar eigen lezing meteen in de remmen, waardoor ze voor het busje kon uitwijken. Het stel fietste vervolgens snel naar huis en belde daar de politie op.

Politie: 'Geen bewijs'
De politie bevestigt dat er een melding is binnengekomen over het incident. Er is onderzoek gedaan, maar de politie heeft tot nu toe nog geen bewijs van de intimidatie door de twee mannen. Een woordvoerder laat weten dat uit buurtonderzoek is gebleken dat niemand het voorval heeft gezien of gehoord. Er ligt nog geen aangifte en er zijn nog geen verdachten in beeld.

Lees ook: Transgenderkoppel ondanks verhuizing nog steeds belaagd

Het stel gaat morgen met de politie om de tafel. Ook burgemeester Emile Roemer is ingelicht, die zegt het incident - hoe groot of klein ook - hoog op te nemen. Hij houdt nauw contact met de politie.

Afgelopen vrijdag zei het stel nog steeds te worden belaagd in de binnenstad.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen