Overslaan en naar de inhoud gaan

Transgenderstel weer belaagd: 'Poging tot aanrijding'

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 17:31

De schrik zit er goed in bij het Heerlense transgenderkoppel Kristiana Moretti en Arianne Brink, dat deze zomer uit de Auroraflat verhuisde vanwege pesterijen en dreigingen. Ze zijn woensdag opnieuw belaagd, vertellen ze tegen L1.

Moretti zegt dat ze doodsbedreigingen naar haar hoofd kreeg geslingerd. Ook zou een busje opzettelijk hebben willen inrijden op haar.

Scheldpartij
Kristiana Moretti fietste rond 12:00 uur op de Heerlerbaan toen ze twee mannen uit een woning zag komen die de weg overstaken. "Eentje maakte me uit voor hoer en zei dat ik dood moest, de ander kwam naar me toe rennen", zegt Moretti. "Ik ben weggekomen, ik dacht dit gaat fout."

Lees ook: Heerlen voert al jaren strijd tegen 'transgender-pesters'

Poging tot aanrijding
Toen ze een stukje verder was gefietst, hield ze de omgeving nog steeds in de gaten. Over haar schouder zag ze een rood busje steeds dichterbij komen. Ze vermoedt dat daarin dezelfde mannen zaten.

Vriendin Arianne, die verderop te wachten stond, vertelt verder: "Ik zag het busje hele rare manoeuvres maken naar mijn vriendin", zegt ze. Het stel vermoedt dat het busje opzettelijk wilde inrijden op Moretti. Die ging volgens haar eigen lezing meteen in de remmen, waardoor ze voor het busje kon uitwijken. Het stel fietste vervolgens snel naar huis en belde daar de politie op.

Politie: 'Geen bewijs'
De politie bevestigt dat er een melding is binnengekomen over het incident. Er is onderzoek gedaan, maar de politie heeft tot nu toe nog geen bewijs van de intimidatie door de twee mannen. Een woordvoerder laat weten dat uit buurtonderzoek is gebleken dat niemand het voorval heeft gezien of gehoord. Er ligt nog geen aangifte en er zijn nog geen verdachten in beeld.

Lees ook: Transgenderkoppel ondanks verhuizing nog steeds belaagd

Het stel gaat morgen met de politie om de tafel. Ook burgemeester Emile Roemer is ingelicht, die zegt het incident - hoe groot of klein ook - hoog op te nemen. Hij houdt nauw contact met de politie.

Afgelopen vrijdag zei het stel nog steeds te worden belaagd in de binnenstad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen