Overslaan en naar de inhoud gaan

Transgenderstel Heerlen verlaat flat om gedreig en gepest

Geplaatst opdinsdag 30 juli 2019 - 22:26

Het transgenderkoppel Kristiana Moretti en Arianne Brink vertrekt uit de Auroraflat in Heerlen.

Het stel is een andere woning aangeboden.

Hangjongeren
Aanleiding voor hun vertrek is het aanhoudende getreiter en
gedreig door hangjongeren in de buurt. De pesterijen en het geweld zijn gericht op de geaardheid van het transgenderstel.

Treurige episode
"Je sluit een treurige episode van je leven af en je gaat hopelijk een goede in", zegt
Kristiana Moretti over het aanstaande vertrek uit de Auroraflat.

Constante dreiging
"Je ervaart wel constant een gevoel van dreiging in je hoofd", vult ze aan. "Je hebt angst dat ze de dingen gaan doen die ze uiten. Drie keer is dat ook gebeurd. Verder is het bij bedreigingen gebleven. Zelf heb ik een de-escalatiekoers aangehangen. Zo min mogelijk reden geven om ruzie te maken. Je wil geen ruzie of conflict of wat dan ook. Je wil je leven leven en dat kan hier niet."

Makkelijk spotten
"Ik heb het zien veranderen. Van vandalisme, maar toen steeds erger", zegt partner Arianne Brink erover. "Ze pikken juist dingen eruit waarmee het makkelijk spotten is. Wij zijn vanwege onze geaardheid een makkelijk doelwit. Ze vinden het leuk om daarmee te spelen en ons daarmee te pesten."

Het stel deed vorig jaar al aangifte van de treiterijen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen