Overslaan en naar de inhoud gaan

Transgenderstel Heerlen verlaat flat om gedreig en gepest

Geplaatst opdinsdag 30 juli 2019 - 22:26

Het transgenderkoppel Kristiana Moretti en Arianne Brink vertrekt uit de Auroraflat in Heerlen.

Het stel is een andere woning aangeboden.

Hangjongeren
Aanleiding voor hun vertrek is het aanhoudende getreiter en
gedreig door hangjongeren in de buurt. De pesterijen en het geweld zijn gericht op de geaardheid van het transgenderstel.

Treurige episode
"Je sluit een treurige episode van je leven af en je gaat hopelijk een goede in", zegt
Kristiana Moretti over het aanstaande vertrek uit de Auroraflat.

Constante dreiging
"Je ervaart wel constant een gevoel van dreiging in je hoofd", vult ze aan. "Je hebt angst dat ze de dingen gaan doen die ze uiten. Drie keer is dat ook gebeurd. Verder is het bij bedreigingen gebleven. Zelf heb ik een de-escalatiekoers aangehangen. Zo min mogelijk reden geven om ruzie te maken. Je wil geen ruzie of conflict of wat dan ook. Je wil je leven leven en dat kan hier niet."

Makkelijk spotten
"Ik heb het zien veranderen. Van vandalisme, maar toen steeds erger", zegt partner Arianne Brink erover. "Ze pikken juist dingen eruit waarmee het makkelijk spotten is. Wij zijn vanwege onze geaardheid een makkelijk doelwit. Ze vinden het leuk om daarmee te spelen en ons daarmee te pesten."

Het stel deed vorig jaar al aangifte van de treiterijen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen