Overslaan en naar de inhoud gaan

Transgenderkoppel ondanks verhuizing nog steeds belaagd

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 6:00

Twee maanden geleden verhuisde transgenderkoppel Arianne Brink en Kristiana Moretti uit de beruchte Auroraflat in Heerlen vanwege pesterijen en bedreigingen. Hoewel het beter gaat, worden ze nog steeds belaagd.

Inmiddels hebben ze een appartement ergens anders in de stad. "Het gaat nu stukken beter. We hebben onze rust gevonden en we zijn goed ontvangen door de bewoners van de flat", vertelt Kristiana. Maar de pesterijen houden aan.

Lees ook: Transgenderstel Heerlen verlaat flat om gedreig en gepest

Video: L1

Stalken en schelden
"In het centrum van Heerlen worden we nog steeds lastig gevallen door dezelfde groep. Ze volgen ons, ze schelden ons uit en we voelen ons niet veilig genoeg om zonder elkaar over straat te lopen", vertelt Kristiana. "Het is heel structureel. We moeten nou eenmaal in het centrum zijn om van het openbaar vervoer gebruik te maken", vult Arianne aan. Er lopen verschillende trajecten om de situatie te verbeteren. "Maar we zijn pas echt gelukkig als niemand meer naar ons omkijkt."

Lees ook: Heerlen voert al jaren strijd tegen 'transgender-pesters'

Coming Out Day
Arianne en Kristiana voeren eigenlijk al strijd voor hun levenskeuzes sinds ze uit de kast zijn gekomen, vertellen ze naar aanleiding van Coming Out Day vrijdag. "Bij mij in de familie was het moeizaam. Ze waren gechoqueerd. En het heeft lang geduurd voor dat beter werd", herinnert Kristiana. Bij Arianne was vooral haar vader degene die moeite had met haar homoseksuele gevoelens en geslachtsverandering. "Mijn vader zei letterlijk: deze shit wil ik niet in mijn huis. Daarom ben ik mijn eigen ding gaan doen. Gelukkig gaat het nu goed."

Video: L1
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen