Overslaan en naar de inhoud gaan

Transgenderkoppel ondanks verhuizing nog steeds belaagd

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 6:00

Twee maanden geleden verhuisde transgenderkoppel Arianne Brink en Kristiana Moretti uit de beruchte Auroraflat in Heerlen vanwege pesterijen en bedreigingen. Hoewel het beter gaat, worden ze nog steeds belaagd.

Inmiddels hebben ze een appartement ergens anders in de stad. "Het gaat nu stukken beter. We hebben onze rust gevonden en we zijn goed ontvangen door de bewoners van de flat", vertelt Kristiana. Maar de pesterijen houden aan.

Lees ook: Transgenderstel Heerlen verlaat flat om gedreig en gepest

Video: L1

Stalken en schelden
"In het centrum van Heerlen worden we nog steeds lastig gevallen door dezelfde groep. Ze volgen ons, ze schelden ons uit en we voelen ons niet veilig genoeg om zonder elkaar over straat te lopen", vertelt Kristiana. "Het is heel structureel. We moeten nou eenmaal in het centrum zijn om van het openbaar vervoer gebruik te maken", vult Arianne aan. Er lopen verschillende trajecten om de situatie te verbeteren. "Maar we zijn pas echt gelukkig als niemand meer naar ons omkijkt."

Lees ook: Heerlen voert al jaren strijd tegen 'transgender-pesters'

Coming Out Day
Arianne en Kristiana voeren eigenlijk al strijd voor hun levenskeuzes sinds ze uit de kast zijn gekomen, vertellen ze naar aanleiding van Coming Out Day vrijdag. "Bij mij in de familie was het moeizaam. Ze waren gechoqueerd. En het heeft lang geduurd voor dat beter werd", herinnert Kristiana. Bij Arianne was vooral haar vader degene die moeite had met haar homoseksuele gevoelens en geslachtsverandering. "Mijn vader zei letterlijk: deze shit wil ik niet in mijn huis. Daarom ben ik mijn eigen ding gaan doen. Gelukkig gaat het nu goed."

Video: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen