Overslaan en naar de inhoud gaan

Transgenderkoppel ondanks verhuizing nog steeds belaagd

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 6:00

Twee maanden geleden verhuisde transgenderkoppel Arianne Brink en Kristiana Moretti uit de beruchte Auroraflat in Heerlen vanwege pesterijen en bedreigingen. Hoewel het beter gaat, worden ze nog steeds belaagd.

Inmiddels hebben ze een appartement ergens anders in de stad. "Het gaat nu stukken beter. We hebben onze rust gevonden en we zijn goed ontvangen door de bewoners van de flat", vertelt Kristiana. Maar de pesterijen houden aan.

Lees ook: Transgenderstel Heerlen verlaat flat om gedreig en gepest

Video: L1

Stalken en schelden
"In het centrum van Heerlen worden we nog steeds lastig gevallen door dezelfde groep. Ze volgen ons, ze schelden ons uit en we voelen ons niet veilig genoeg om zonder elkaar over straat te lopen", vertelt Kristiana. "Het is heel structureel. We moeten nou eenmaal in het centrum zijn om van het openbaar vervoer gebruik te maken", vult Arianne aan. Er lopen verschillende trajecten om de situatie te verbeteren. "Maar we zijn pas echt gelukkig als niemand meer naar ons omkijkt."

Lees ook: Heerlen voert al jaren strijd tegen 'transgender-pesters'

Coming Out Day
Arianne en Kristiana voeren eigenlijk al strijd voor hun levenskeuzes sinds ze uit de kast zijn gekomen, vertellen ze naar aanleiding van Coming Out Day vrijdag. "Bij mij in de familie was het moeizaam. Ze waren gechoqueerd. En het heeft lang geduurd voor dat beter werd", herinnert Kristiana. Bij Arianne was vooral haar vader degene die moeite had met haar homoseksuele gevoelens en geslachtsverandering. "Mijn vader zei letterlijk: deze shit wil ik niet in mijn huis. Daarom ben ik mijn eigen ding gaan doen. Gelukkig gaat het nu goed."

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen