Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Transfersoap ten einde: Okita verkast naar NEC

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 14:17

Na een slepende transfersoap heeft MVV afscheid genomen van Jonathan Okita (21). De Duitse aanvaller verkast naar NEC, dat eveneens uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

In Nijmegen heeft de vleugelspeler een meerjarig contract getekend. MVV ontvangt naar verluidt een bedrag tussen de twee en drie ton voor de topschutter.

Lees ook: Okita ontplofte na mislopen Russische toptransfer

Schitteren in Maastricht
Met de transfer komt er een einde aan het verstoorde huwelijk tussen Okita en de Maastrichtse club. Vorige zomer kwam hij transfervrij over van Standard Luik, om vervolgens te schitteren in de Geusselt. In 39 wedstrijden voor MVV scoorde de aanvaller 19 keer, wat de nodige interesse opleverde. Door die belangstelling wilde hij ten koste van alles weg uit Maastricht.

Vierde keus
Al gauw meldden zich verschillende clubs bij de zaakwaarnemer van Okita. NEC was één van die clubs, maar kreeg vrijwel direct een 'nee' te horen van de aanvaller. Hij had zijn vizier gericht op een avontuur in de Eredivisie óf in het buitenland. Transfers naar CSKA Moskou, de Italiaanse Serie A en Zwitserland liepen echter stuk. Daardoor kwam NEC opnieuw in beeld.

Vage aanbiedingen
In gesprek met L1 blikt MVV-directeur Paul Penders nog eens terug op de roerige periode. "Er was veel belangstelling, serieus en niet serieus. En er werd geschermd met vage aanbiedingen. CSKA Moskou bijvoorbeeld. Ik weet niet eens hoe ik hun toenadering moet omschrijven, ze hadden zich niet goed voorbereid. En Jonathan zei ons dat hij niet naar het buitenland wilde. Er was veel ruis. Maar dat is nu klaar en dit is volgens mij een win-win situatie."

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen