Overslaan en naar de inhoud gaan

Transfer rond: Michael Verrips definitief naar Fortuna

Geplaatst opdinsdag 11 januari 2022 - 16:09

Michael Verrips is de eerste winterse versterking van Fortuna Sittard. De doelman komt over van Sheffield United.

De doelman wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd en omdat er een verplichte koop aan vast zit en Verrips tekende tot 2025 in Sittard.

MVV
Verrips maakte in 2017 zijn debuut in de Eredivisie bij Sparta Rotterdam. In het seizoen 2017-2018 keepte hij voor MVV Maastricht. De Velpenaar speelde alle wedstrijden. In de zomer van 2018 maakte hij de overstap naar KV Mechelen. Met die ploeg werd hij kampioen op het tweede Belgische niveau. Daardoor promoveerde de ploeg terug naar het hoogste niveau. Daarnaast won Mechelen tot ieders grote verrassing de Beker van Belgiƫ door in de finale AA Gent te verslaan.

Sheffield United
De kwaliteiten van Verrips vielen op in Engeland en in de zomer van 2019 vertrok Verrips transfervrij naar Sheffield United. Daar kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Daarom werd hij begin vorig jaar verhuurd aan FC Emmen, dat op dat moment in degradatienood verkeerde. Met Verrips in het doel wist Emmen van de rechtstreekse degradatieplaatsen weg te komen. In de play-offs degradeerde FC Emmen alsnog.

Daarna keerde Verrips terug naar Engeland. Ook het afgelopen halfjaar waren er nauwelijks speelminuten voor Verrips. Hij speelde slechts drie wedstrijden voor de ploeg uit de Championship, het tweede niveau in Engeland.

Lees ook: Plum: 'Verrips zal als eerste keeper naar Fortuna komen'

Van Osch
Bij Fortuna Sittard zal Verrips de concurrentie moeten aangaan met de huidige eerste doelman, Yanick van Osch. Fortuna staat op de 17e plaats in de Eredivisie en incasseerde in de eerste seizoenshelft de meeste tegendoelpunten (46). Komende zondag hervat Fortuna het seizoen met de thuiswedstrijd tegen AZ.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen