Overslaan en naar de inhoud gaan

Transfer lonkt: rol aanvaller lijkt uitgespeeld bij Roda

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 10:51

Chance Simakala lijkt deze maand nog te vertrekken bij Roda JC.

De aanvaller, die in Kerkrade veroordeeld is tot een reserverol, mag uitzien naar een nieuwe werkgever. Roda bevestigt dat clubs zich hebben gemeld voor Simakala.

Niet in selectie
Coach Jean-Paul de Jong neemt Simakala niet mee naar Utrecht, waar Roda JC maandagavond een competitieduel tegen Jong FC Utrecht speelt. De coach beschikt over een fitte selectie en heeft Simakala, in tegenstelling tot 21 andere spelers, in de Domstad niet nodig. De Duits-Congolese speler ontbrak een week geleden ook al in de wedstrijdselectie toen Roda JC het in Kerkrade opnam tegen MVV Maastricht.

Lees ook: Roda JC vrijwel compleet naar Jong Utrecht

Invaller
Simakala maakte in de zomer van 2018 transfervrij de overstap van Borussia Mönchengladbach naar Roda JC. Onder toenmalig trainer Robert Molenaar kon de schaduwspits lang rekenen op een basisplaats. Dit seizoen moet de aanvaller genoegen nemen met invalbeurten.

Salaris
Het contract van Simakala loopt in de zomer af, waardoor deze transferperiode de laatste gelegenheid is voor Roda om nog iets aan hem te verdienen. De salarisruimte die vrij zou komen bij een vertrek van Simakala, kan Roda mogelijk gebruiken om zelf nog een versterking aan de selectie toe te voegen.

De wedstrijd Jong FC Utrecht-Roda JC Kerkrade is maandag vanaf 20:00 uur rechtstreeks te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen