Overslaan en naar de inhoud gaan

Transfer lonkt: rol aanvaller lijkt uitgespeeld bij Roda

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 10:51

Chance Simakala lijkt deze maand nog te vertrekken bij Roda JC.

De aanvaller, die in Kerkrade veroordeeld is tot een reserverol, mag uitzien naar een nieuwe werkgever. Roda bevestigt dat clubs zich hebben gemeld voor Simakala.

Niet in selectie
Coach Jean-Paul de Jong neemt Simakala niet mee naar Utrecht, waar Roda JC maandagavond een competitieduel tegen Jong FC Utrecht speelt. De coach beschikt over een fitte selectie en heeft Simakala, in tegenstelling tot 21 andere spelers, in de Domstad niet nodig. De Duits-Congolese speler ontbrak een week geleden ook al in de wedstrijdselectie toen Roda JC het in Kerkrade opnam tegen MVV Maastricht.

Lees ook: Roda JC vrijwel compleet naar Jong Utrecht

Invaller
Simakala maakte in de zomer van 2018 transfervrij de overstap van Borussia Mönchengladbach naar Roda JC. Onder toenmalig trainer Robert Molenaar kon de schaduwspits lang rekenen op een basisplaats. Dit seizoen moet de aanvaller genoegen nemen met invalbeurten.

Salaris
Het contract van Simakala loopt in de zomer af, waardoor deze transferperiode de laatste gelegenheid is voor Roda om nog iets aan hem te verdienen. De salarisruimte die vrij zou komen bij een vertrek van Simakala, kan Roda mogelijk gebruiken om zelf nog een versterking aan de selectie toe te voegen.

De wedstrijd Jong FC Utrecht-Roda JC Kerkrade is maandag vanaf 20:00 uur rechtstreeks te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen