Overslaan en naar de inhoud gaan

Transfer lonkt: rol aanvaller lijkt uitgespeeld bij Roda

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 10:51

Chance Simakala lijkt deze maand nog te vertrekken bij Roda JC.

De aanvaller, die in Kerkrade veroordeeld is tot een reserverol, mag uitzien naar een nieuwe werkgever. Roda bevestigt dat clubs zich hebben gemeld voor Simakala.

Niet in selectie
Coach Jean-Paul de Jong neemt Simakala niet mee naar Utrecht, waar Roda JC maandagavond een competitieduel tegen Jong FC Utrecht speelt. De coach beschikt over een fitte selectie en heeft Simakala, in tegenstelling tot 21 andere spelers, in de Domstad niet nodig. De Duits-Congolese speler ontbrak een week geleden ook al in de wedstrijdselectie toen Roda JC het in Kerkrade opnam tegen MVV Maastricht.

Lees ook: Roda JC vrijwel compleet naar Jong Utrecht

Invaller
Simakala maakte in de zomer van 2018 transfervrij de overstap van Borussia Mönchengladbach naar Roda JC. Onder toenmalig trainer Robert Molenaar kon de schaduwspits lang rekenen op een basisplaats. Dit seizoen moet de aanvaller genoegen nemen met invalbeurten.

Salaris
Het contract van Simakala loopt in de zomer af, waardoor deze transferperiode de laatste gelegenheid is voor Roda om nog iets aan hem te verdienen. De salarisruimte die vrij zou komen bij een vertrek van Simakala, kan Roda mogelijk gebruiken om zelf nog een versterking aan de selectie toe te voegen.

De wedstrijd Jong FC Utrecht-Roda JC Kerkrade is maandag vanaf 20:00 uur rechtstreeks te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen