Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tramhalte moet in centrum Maastricht komen'

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 11:37

Burgemeester Marino Keulen van grensgemeente Lanaken stelt voor de eindhalte van de tram Hasselt-Maastricht in het centrum te leggen, voor de Wilhelminabrug, en niet aan het station in Maastricht.

Daarmee kan de financiële bom die onder het project ligt, worden gedemonteerd.

30 miljoen
Eind vorige week werd bekend dat de kosten van het project aan Nederlandse kant 30 miljoen euro hoger worden omdat de draagkracht van de Wilhelminabrug onvoldoende is om de tram te dragen. De realisatie van de tram zou daarmee moeilijk tot onmogelijk worden omdat dat geld er niet is.

In het Vlaams Parlement waarin Keulen ook zitting heeft, zei hij dat dit probleem 'zeer eenvoudig op te lossen is' door de eindhalte te verplaatsen.

Shoppen
"99 procent van de reizigers zal de tram gebruiken om te gaan shoppen, studeren en werken in Maastricht en niet om naar het station te gaan", zei Marino Keulen. "Bovendien is het maar vijf minuten wandelen van dat nieuwe eindpunt naar het station."

Juridisch sterk
Vlaams minister Ben Weyts verklaarde vast te houden aan de overeenkomst die is gesloten. Volgens hem staat Vlaanderen juridisch sterk in zijn schoenen. Hij vertelde ook dat op korte termijn ambtelijk overleg plaatsvindt tussen alle betrokken partijen en daarna politiek overleg. "Wij kunnen voorbereid en vastberaden het gesprek aangaan", aldus Weyts.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
Lanaken is boos op Maastricht vanwege nieuwe tramlijn
Reizigersorganisatie Rover wil tramlijn Maastricht-Hasselt
PvdA voert druk op in tramdossier Maastricht-Hasselt
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen