Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tramhalte moet in centrum Maastricht komen'

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 11:37

Burgemeester Marino Keulen van grensgemeente Lanaken stelt voor de eindhalte van de tram Hasselt-Maastricht in het centrum te leggen, voor de Wilhelminabrug, en niet aan het station in Maastricht.

Daarmee kan de financiële bom die onder het project ligt, worden gedemonteerd.

30 miljoen
Eind vorige week werd bekend dat de kosten van het project aan Nederlandse kant 30 miljoen euro hoger worden omdat de draagkracht van de Wilhelminabrug onvoldoende is om de tram te dragen. De realisatie van de tram zou daarmee moeilijk tot onmogelijk worden omdat dat geld er niet is.

In het Vlaams Parlement waarin Keulen ook zitting heeft, zei hij dat dit probleem 'zeer eenvoudig op te lossen is' door de eindhalte te verplaatsen.

Shoppen
"99 procent van de reizigers zal de tram gebruiken om te gaan shoppen, studeren en werken in Maastricht en niet om naar het station te gaan", zei Marino Keulen. "Bovendien is het maar vijf minuten wandelen van dat nieuwe eindpunt naar het station."

Juridisch sterk
Vlaams minister Ben Weyts verklaarde vast te houden aan de overeenkomst die is gesloten. Volgens hem staat Vlaanderen juridisch sterk in zijn schoenen. Hij vertelde ook dat op korte termijn ambtelijk overleg plaatsvindt tussen alle betrokken partijen en daarna politiek overleg. "Wij kunnen voorbereid en vastberaden het gesprek aangaan", aldus Weyts.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
Lanaken is boos op Maastricht vanwege nieuwe tramlijn
PvdA voert druk op in tramdossier Maastricht-Hasselt
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen