Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tramhalte moet in centrum Maastricht komen'

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 11:37

Burgemeester Marino Keulen van grensgemeente Lanaken stelt voor de eindhalte van de tram Hasselt-Maastricht in het centrum te leggen, voor de Wilhelminabrug, en niet aan het station in Maastricht.

Daarmee kan de financiële bom die onder het project ligt, worden gedemonteerd.

30 miljoen
Eind vorige week werd bekend dat de kosten van het project aan Nederlandse kant 30 miljoen euro hoger worden omdat de draagkracht van de Wilhelminabrug onvoldoende is om de tram te dragen. De realisatie van de tram zou daarmee moeilijk tot onmogelijk worden omdat dat geld er niet is.

In het Vlaams Parlement waarin Keulen ook zitting heeft, zei hij dat dit probleem 'zeer eenvoudig op te lossen is' door de eindhalte te verplaatsen.

Shoppen
"99 procent van de reizigers zal de tram gebruiken om te gaan shoppen, studeren en werken in Maastricht en niet om naar het station te gaan", zei Marino Keulen. "Bovendien is het maar vijf minuten wandelen van dat nieuwe eindpunt naar het station."

Juridisch sterk
Vlaams minister Ben Weyts verklaarde vast te houden aan de overeenkomst die is gesloten. Volgens hem staat Vlaanderen juridisch sterk in zijn schoenen. Hij vertelde ook dat op korte termijn ambtelijk overleg plaatsvindt tussen alle betrokken partijen en daarna politiek overleg. "Wij kunnen voorbereid en vastberaden het gesprek aangaan", aldus Weyts.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
Lanaken is boos op Maastricht vanwege nieuwe tramlijn
PvdA voert druk op in tramdossier Maastricht-Hasselt
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen