Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tramhalte moet in centrum Maastricht komen'

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 11:37

Burgemeester Marino Keulen van grensgemeente Lanaken stelt voor de eindhalte van de tram Hasselt-Maastricht in het centrum te leggen, voor de Wilhelminabrug, en niet aan het station in Maastricht.

Daarmee kan de financiële bom die onder het project ligt, worden gedemonteerd.

30 miljoen
Eind vorige week werd bekend dat de kosten van het project aan Nederlandse kant 30 miljoen euro hoger worden omdat de draagkracht van de Wilhelminabrug onvoldoende is om de tram te dragen. De realisatie van de tram zou daarmee moeilijk tot onmogelijk worden omdat dat geld er niet is.

In het Vlaams Parlement waarin Keulen ook zitting heeft, zei hij dat dit probleem 'zeer eenvoudig op te lossen is' door de eindhalte te verplaatsen.

Shoppen
"99 procent van de reizigers zal de tram gebruiken om te gaan shoppen, studeren en werken in Maastricht en niet om naar het station te gaan", zei Marino Keulen. "Bovendien is het maar vijf minuten wandelen van dat nieuwe eindpunt naar het station."

Juridisch sterk
Vlaams minister Ben Weyts verklaarde vast te houden aan de overeenkomst die is gesloten. Volgens hem staat Vlaanderen juridisch sterk in zijn schoenen. Hij vertelde ook dat op korte termijn ambtelijk overleg plaatsvindt tussen alle betrokken partijen en daarna politiek overleg. "Wij kunnen voorbereid en vastberaden het gesprek aangaan", aldus Weyts.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
Lanaken is boos op Maastricht vanwege nieuwe tramlijn
Reizigersorganisatie Rover wil tramlijn Maastricht-Hasselt
PvdA voert druk op in tramdossier Maastricht-Hasselt
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen