Overslaan en naar de inhoud gaan

Trambaanfietsroute van de baan: geen draagvlak

Geplaatst opwoensdag 18 december 2019 - 13:58

Er komt definitief geen trambaanfietsroute tussen Maastricht en Aken.

De gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals en de Provincie Limburg hebben een streep door het plan gezet.

Geen draagvlak
Uit onderzoek blijkt nu dat er te weinig bestuurlijk en maatschappelijk draagvlak is voor de nieuwe fietsroute. Na vier jaar stoppen met het plan was eerder al het advies van de Stuurgroep Trambaanfietsroute. In 2015 tekenden de gemeenten en provincie een intentieverklaring voor het project. Het was de bedoeling dat er een veilige fietsroute tussen Maastricht en Aken kwam met aansluiting op langeafstandsfietsroutes in België en Duitsland. De route zou over het tracé van de tramlijn uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw gaan.

Lees ook: Klankbordgroep buigt zich over trambaanfietsroute

Om- en aanwonenden waren vanaf het begin niet te spreken over het project. Andere routes, geen extra verharding en het vermijden van natuurgebieden zorgden er niet voor dat de weerstand werd weggenomen.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen