Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tram tot station Maastricht, of helemaal geen tram'

Geplaatst opzaterdag 19 september 2015 - 9:40

Als de tramlijn tussen Hasselt en Maastricht niet wordt doorgetrokken tot het station van de Limburgse hoofdstad, dan komt er helemaal geen sneltram tussen de twee steden.

Dat zegt de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois tegen Het Belang van Limburg.

Nederlandse spoornet
Voor premier Bourgeois is het essentieel dat de tram tot aan het station van Maastricht rijdt, zodat reizigers vanuit Belgiƫ makkelijk van het Nederlandse spoornet gebruik kunnen maken.

Wilhelminabrug
Om de tram tot daar te laten rijden, zijn er aanpassingen nodig, onder meer van de Wilhelminabrug. Dat is inmiddels een hoofdpijndossier geworden binnen de Maastrichtse gemeenteraad, omdat het extra investeringen vergt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Maastricht en provincie verbaasd over 'tram-uitspraken'
Houding Vlamingen in tramdossier ergert Maastricht
Tramlijn Maastricht: onderzoek spoorbrug niet zeker
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen