Tramlijn Hasselt-Maastricht animatie (7 nov 2019)

Maastricht en provincie willen compensatie sneltram terug

De gemeente Maastricht en de provincie willen de zes miljoen euro terug die ze in 2016 betaalden aan de Vlaamse regering als compensatie voor het feit dat de sneltram Hasselt-Maastricht niet tot aan het station in Maastricht kon gaan rijden.

Tramlijn Hasselt-Maastricht animatie (7 nov 2019)
Sneltram Hasselt-Maastricht mogelijk fors duurder

De sneltram tussen de Belgisch-Limburgse hoofdstad Hasselt en Maastricht dreigt fors duurder te worden. Dat geldt zowel voor de aanleg van de infrastructuur die nodig is voor de sneltram als voor de bouw van de tien trams, zo meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Tramlijn Hasselt-Maastricht animatie (7 nov 2019)
Hasseltse coalitie twijfelt over sneltram Maastricht-Hasselt

De drie bestuurspartijen in de Belgisch-Limburgse hoofdstad Hasselt zetten vraagtekens bij de beoogde sneltram tussen Hasselt en Maastricht. Die zou in 2024 moeten gaan rijden.

Tramlijn Hasselt-Maastricht animatie (7 nov 2019)
Nieuwe stap in aanbesteding sneltram Hasselt-Maastricht

De aanbesteding van de sneltram Hasselt-Maastricht is een nieuwe fase ingegaan.

Sneltram Maastricht-Hasselt
Stukje Hasselt laatste horde voor sneltram

Een nieuw trac├ę door Hasselt van de sneltram Hasselt-Maastricht mag geen negatief effect hebben op het aantal beoogde reizigers.

Tramlijn Hasselt-Maastricht animatie (7 nov 2019)
Video: maak nu al een tramritje door Maastricht

Vijf jaar voordat de tramverbinding tussen het Belgische Hasselt en Maastricht een feit moet zijn, kunnen geïnteresseerden al een virtueel tramritje maken.

Sneltram Maastricht-Hasselt
Vlaamse regering houdt vast aan tram Maastricht

De nieuwe Vlaamse regering houdt vast aan de aanleg van de sneltram tussen Maastricht en Hasselt.

Aanbesteding uitgeschreven voor sneltram Hasselt-Maastricht

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn heeft de aanbesteding uitgeschreven voor de sneltram Hasselt-Maastricht. Bedrijven kunnen zich vanaf nu tot 16 september aanmelden voor de aanleg van de tramlijn van 31 kilometer en de bouw van acht tot achttien trams.

Beslissing over sneltram opnieuw vertraagd

De uitspraak van de Raad van State over de sneltram Hasselt-Maastricht is opnieuw met maximaal zes weken uitgesteld.

Marino Keulen over schrappen sneltram: 'Verkiezingsretoriek'

Pure verkiezingsretoriek. Zo noemt burgemeester Marino Keulen van de Belgisch-Limburgse grensgemeente Lanaken de opmerking van burgemeester Steven Vandeput van Hasselt dat de geplande sneltram tussen Maastricht en Hasselt moet worden geschrapt.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten