Overslaan en naar de inhoud gaan

Trakteren op veel Limburgse scholen afgeschaft

Geplaatst opmaandag 29 juni 2015 - 8:26

Van veertig ondervraagde basisscholen hebben zeventien het trakteren door jarige kinderen afgeschaft. Dat is bijna de helft.

Een jarige die trots met een mand lekkernijen de klas in loopt. Tien jaar geleden was dat nog gewoon. Maar steeds meer basisscholen schaffen het trakteren door jarige leerlingen af, blijkt uit een steekproef van Dagblad De Limburger.

Ongezond
Belangrijkste redenen: het uitdelen is vaak ongezond en het legt een grote sociale druk op de ouders. Uit een steekproef bij 40 van de ruim 370 Limburgse basisscholen blijkt dat bijna de helft het trakteren heeft afgeschaft.

Opbieden
Als het trakteren eenmaal is afgeschaft, hoeven ouders ook niet meer tegen elkaar op te bieden. Dat gebeurt vaak. Dan worden de geschenkjes steeds mooier en groter om de vorige jarige te overtreffen.
Veel scholen hebben een eigen koektrommel ingevoerd, waarmee de jarige mag rondgaan. Zo is de traktatie voor iedereen gelijk en blijft het bij een snoepje of koekje.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Water drinken kinderen
Scholen in Roermond bestrijden overgewicht met 'water!'
Aandacht voor gezonde voeding en bewegen op basisscholen
Meer asbest in dak van basisschool Stein
Voetbal Sport Kinderen
Veel draagvlak voor project Gezonde Basisschool
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen