Overslaan en naar de inhoud gaan

Trajectcontrole Ysselsteyn-Venray volgende week actief

Geplaatst opmaandag 21 september 2020 - 15:41

De geplande trajectcontrole op de N270 tussen Ysselsteyn en Venray zal op maandag 28 september in gebruik worden genomen.

Dat maakte het Openbaar Ministerie maandag bekend.

Ongelukken
De trajectcontrole, die voor beide richtingen gaat gelden, moet de weg een stuk veiliger maken. De maximumsnelheid is 80 kilometer per uur, maar wordt volgens het OM regelmatig overschreden. "Dat vergroot de kans op ongelukken", laat een woordvoerder weten.

Vier trajecten
De provinciale weg tussen Ysselsteyn en Venray is de eerste van vier Limburgse wegen waar snelheidscamera's het volledige traject in de gaten gaan houden. De overige drie worden later dit jaar aangesloten. Dat zijn de N564 (Kempenweg) tussen Weert en de Belgische grens, de N275 tussen Blerick en Nederweert en de Midden-Peelweg of N277 tussen Ysselsteyn en de grens met Brabant. Die laatste zal op 5 oktober al hardrijders in contact gaan brengen met het Centraal Justicieel Incassobureau (CJIB).

Lees ook: Trajectcontrole N-wegen dit jaar eindelijk van start

Koploper
Landelijk zijn er twintig N-wegen waar een dergelijke controle gaat komen. Limburg is met vier trajecten de provincie waar de meeste controles gaan komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen