Overslaan en naar de inhoud gaan

Trajectcontrole Ysselsteyn-Venray volgende week actief

Geplaatst opmaandag 21 september 2020 - 15:41

De geplande trajectcontrole op de N270 tussen Ysselsteyn en Venray zal op maandag 28 september in gebruik worden genomen.

Dat maakte het Openbaar Ministerie maandag bekend.

Ongelukken
De trajectcontrole, die voor beide richtingen gaat gelden, moet de weg een stuk veiliger maken. De maximumsnelheid is 80 kilometer per uur, maar wordt volgens het OM regelmatig overschreden. "Dat vergroot de kans op ongelukken", laat een woordvoerder weten.

Vier trajecten
De provinciale weg tussen Ysselsteyn en Venray is de eerste van vier Limburgse wegen waar snelheidscamera's het volledige traject in de gaten gaan houden. De overige drie worden later dit jaar aangesloten. Dat zijn de N564 (Kempenweg) tussen Weert en de Belgische grens, de N275 tussen Blerick en Nederweert en de Midden-Peelweg of N277 tussen Ysselsteyn en de grens met Brabant. Die laatste zal op 5 oktober al hardrijders in contact gaan brengen met het Centraal Justicieel Incassobureau (CJIB).

Lees ook: Trajectcontrole N-wegen dit jaar eindelijk van start

Koploper
Landelijk zijn er twintig N-wegen waar een dergelijke controle gaat komen. Limburg is met vier trajecten de provincie waar de meeste controles gaan komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen