Overslaan en naar de inhoud gaan

Trajectcontrole moet verkeer bij Weert veiliger maken

Geplaatst opmaandag 23 november 2020 - 19:06

Op de provinciale weg N564 tussen Weert en de Belgische grens is maandag een trajectcontrole van start gegaan.

Op de Kempenweg (N564) in Weert rijdt een op de vijf passanten te hard. Dat blijkt uit snelheidscontroles die de politie op deze provinciale weg houdt. De ongelukken die er gebeuren zijn navenant. Vaak ernstig tot zeer ernstig en fataal. Reden voor justitie om op deze weg een trajectcontrole te starten.

De klok rond
Doorgaans wordt de snelheid van een voertuig op één punt gemeten, zoals bij een flitspaal of een radarcontrole. Bij een trajectcontrole wordt de snelheid bepaald over een langere afstand. Het gaat daarbij om de tijd die verstrijkt als een voertuig van het ene naar het andere meetpunt rijdt. Aan de hand hiervan kan exact de gemiddelde snelheid worden berekend. De trajectcontrole werkt de klok rond, zeven dagen per week.

Persofficier Lindi van Hemert: "Dit is de vijftiende plek in Nederland waar een trajectcontrole op een N-weg wordt ingesteld. Het is een tweerichtingsweg zonder middenberm met een fietspad ernaast en veel zijwegen. Verkeersdeelnemers uit die zijwegen kunnen niet goed inschatten hoe snel er wordt gereden op de Kempenweg. Dat maakt het heel gevaarlijk. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, stellen we nu een trajectcontrole in."

Blerick-Nederweert
De Kempenweg is niet het enige gevaarlijke traject in Limburg. Volgende week maandag start daarom ook een trajectcontrole op de N275 tussen Blerick en Nederweert. Die wordt momenteel nog getest. Zodra die in gebruik wordt genomen, telt Limburg vier trajectcontroles. Eerder gingen al trajectcontroles op de N270 (tussen Ysselsteyn en Venray) en de N277 (tussen Ysselsteyn en het Brabantse Deurne) van start.

Flitspalen
Een trajectcontrole is niet bedoeld als vervanging van de flitspalen, stelt het Openbaar Ministerie. Het is een aanvulling op de bestaande controles zoals flitspalen, laserguns, mobiele radarapparatuur en videosurveillance.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen