Overslaan en naar de inhoud gaan

Trainspotting-'marathon' Maastricht al uitverkocht

Geplaatst opwoensdag 1 februari 2017 - 16:53

160 Limburgse 'Trainspotting-fans' komen over twee weken in Maastricht bij elkaar voor de avant-première van T2 Trainspotting.

Het is een initiatief van het Maastrichtse filmhuis Lumière. Een dag voor de officiële première toont het filmhuis eerst de originele cultfilm uit 1996, waarna er daarna gezamenlijk naar deel twee wordt gekeken.

Alledaags
De film
Trainspotting was destijds een hit en vertelt het verhaal van de werkloze Mark Renton (Ewan McGregor) die samen met zijn zogenaamde vrienden het alledaagse leven in Edinburgh kleur probeert te geven.

Hun leven bestaat voornamelijk uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Dat is hun manier om de jaren '90 door te komen. De film werd een klassieker en acteur Ewan McGregor op slag wereldberoemd.

Uitverkocht
Voor Limburgse Trainspotting-fans die het vervolg op de cultfilm als eerste willen zien, hebben pech. Het evenement is uitverkocht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Extra dag Trainspotting-special vanwege grote vraag
Iemand interesse in een oude bioscoop?
40.000 bezoekers voor Lumière na heropening
binnentuin tuin sphinxkwartier maastricht (22 jul 2020)
Nieuw filmfestival in de Maastrichtse buitenlucht deze zomer
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen