Overslaan en naar de inhoud gaan

Training Sotsji afgebroken na crash teamgenoot Verstappen

Geplaatst opzaterdag 10 oktober 2015 - 11:57

De derde vrije training voor de Grand Prix van Rusland is zaterdag na ruim een half uur afgebroken vanwege een zware crash van Carlos Sainz, teamgenoot van Max Verstappen.

De Spanjaard vloog op het circuit in Sotsji uit de bocht, mogelijk omdat zijn remmen blokkeerden. De training werd niet meer hervat.

Bij kennis
Sainz werd op een brancard in een ambulance gedragen, was bij kennis en stak zijn duimen omhoog maar over de exacte toestand van de coureur van Toro Rosso was nog niet meer bekend. "Hij is nu bij de doktoren en zij zullen beslissen of hij nog kan racen dit weekend", zei teambaas Franz Tost.

Volle vaart
Beelden van het ongeval lieten zien dat Sainz met zijn bolide de linkerkant van een muur raakte en op volle vaart in een bandenstapel reed. De snelste tijd in de training was op dat moment genoteerd door Nico Rosberg, de Duitser uit het team van Mercedes (1.38,561).

Spin
Max Verstappen was ook niet gelukkig in de training. Tijdens een van zijn ronden maakte raakte hij in een spin in de laatste bocht. Zijn bolide bleef onbeschadigd en de achttienjarige Limburger kon zijn weg vervolgen om een zeventiende tijd neer te zetten (1.43,089).

Na de ingekorte en verregende trainingen op vrijdag hebben de coureurs weinig kans gehad om zich voor te bereiden op de kwalificatie, later op zaterdagmiddag.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Verstappen start als negende na straf Sainz
Toro Rosso blij met Verstappen en Sainz
Teamgenoot Verstappen wil ondanks crash starten in Sotsji
Teamgenoot Max Verstappen van start in Sotsji
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen