Overslaan en naar de inhoud gaan

Training Sotsji afgebroken na crash teamgenoot Verstappen

Geplaatst opzaterdag 10 oktober 2015 - 11:57

De derde vrije training voor de Grand Prix van Rusland is zaterdag na ruim een half uur afgebroken vanwege een zware crash van Carlos Sainz, teamgenoot van Max Verstappen.

De Spanjaard vloog op het circuit in Sotsji uit de bocht, mogelijk omdat zijn remmen blokkeerden. De training werd niet meer hervat.

Bij kennis
Sainz werd op een brancard in een ambulance gedragen, was bij kennis en stak zijn duimen omhoog maar over de exacte toestand van de coureur van Toro Rosso was nog niet meer bekend. "Hij is nu bij de doktoren en zij zullen beslissen of hij nog kan racen dit weekend", zei teambaas Franz Tost.

Volle vaart
Beelden van het ongeval lieten zien dat Sainz met zijn bolide de linkerkant van een muur raakte en op volle vaart in een bandenstapel reed. De snelste tijd in de training was op dat moment genoteerd door Nico Rosberg, de Duitser uit het team van Mercedes (1.38,561).

Spin
Max Verstappen was ook niet gelukkig in de training. Tijdens een van zijn ronden maakte raakte hij in een spin in de laatste bocht. Zijn bolide bleef onbeschadigd en de achttienjarige Limburger kon zijn weg vervolgen om een zeventiende tijd neer te zetten (1.43,089).

Na de ingekorte en verregende trainingen op vrijdag hebben de coureurs weinig kans gehad om zich voor te bereiden op de kwalificatie, later op zaterdagmiddag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Verstappen start als negende na straf Sainz
Toro Rosso blij met Verstappen en Sainz
Teamgenoot Verstappen wil ondanks crash starten in Sotsji
Teamgenoot Max Verstappen van start in Sotsji
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen