Overslaan en naar de inhoud gaan

Trainerswissel FC Barcelona pakt goed uit voor ex-MVV'er

Geplaatst opwoensdag 15 januari 2020 - 18:22

Door de trainerswissel bij de Spaanse grootmacht FC Barcelona lijkt de deur op een kier te staan voor Xavier Mbuyamba. De 18-jarige Maastrichtenaar heeft woensdag meegetraind met de hoofdmacht van de Catalanen.

Dat meldt Voetbal International.

Vedettes
Trainer Erneste Valverde werd maandag ontslagen bij de Spaanse topclub. Diezelfde dag nog nam Quique Sétien het stokje van hem over. Hij kondigde direct aan de jeugd een kans te willen geven. Zo stond Mbuyemba woensdag dus op het veld met vedettes als Lionel Messi, Frenkie de Jong en Antoine Griezmann.

Wereld van verschil
En dat is een wereld van verschil voor de in Maastricht geboren verdediger. Het talent maakte afgelopen zomer de opmerkelijke transfer van MVV naar Barcelona, om daar aan te sluiten bij het U19-team.

Lees ook: MVV-speler Mbuyamba tekent bij FC Barcelona

Hoofdmacht MVV
De lange verdediger debuteerde op 9 november 2018 in het eerste van De Sterrendragers. Hij werd al snel een vaste waarde in de defensie. Hij trainde ook al eens mee bij Chelsea, maar toen Barcelona interesse toonde, tekende hij bij de Catalanen.

Lees ook: MVV verrast door transfer Mbuyamba: 'Onwezenlijke droom'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen