Overslaan en naar de inhoud gaan

Trainerswissel FC Barcelona pakt goed uit voor ex-MVV'er

Geplaatst opwoensdag 15 januari 2020 - 18:22

Door de trainerswissel bij de Spaanse grootmacht FC Barcelona lijkt de deur op een kier te staan voor Xavier Mbuyamba. De 18-jarige Maastrichtenaar heeft woensdag meegetraind met de hoofdmacht van de Catalanen.

Dat meldt Voetbal International.

Vedettes
Trainer Erneste Valverde werd maandag ontslagen bij de Spaanse topclub. Diezelfde dag nog nam Quique S├ętien het stokje van hem over. Hij kondigde direct aan de jeugd een kans te willen geven. Zo stond Mbuyemba woensdag dus op het veld met vedettes als Lionel Messi, Frenkie de Jong en Antoine Griezmann.

Wereld van verschil
En dat is een wereld van verschil voor de in Maastricht geboren verdediger. Het talent maakte afgelopen zomer de opmerkelijke transfer van MVV naar Barcelona, om daar aan te sluiten bij het U19-team.

Lees ook: MVV-speler Mbuyamba tekent bij FC Barcelona

Hoofdmacht MVV
De lange verdediger debuteerde op 9 november 2018 in het eerste van De Sterrendragers. Hij werd al snel een vaste waarde in de defensie. Hij trainde ook al eens mee bij Chelsea, maar toen Barcelona interesse toonde, tekende hij bij de Catalanen.

Lees ook: MVV verrast door transfer Mbuyamba: 'Onwezenlijke droom'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen