Overslaan en naar de inhoud gaan

Trainer Luhukay weg bij St. Pauli

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 10:31

Na bijna anderhalf jaar vertrekt Jos Luhukay als trainer bij FC St. Pauli.

Dat hebben de trainer uit Venlo en de club uit Hamburg in onderling overleg besloten.

Tegenvallende prestaties
Direct na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, zondag tegen Wehen Wiesbaden (5-3 verlies), kwamen de clubleiding en Luhukay na een gesprek tot dat besluit. De tegenvallende prestaties - St. Pauli werd veertiende in de 2. Bundesliga - en enkele interne strubbelingen vormen de aanleiding voor het beëindigen van de samenwerking.

Lees ook: Luhukay handhaaft zich met St. Pauli ondanks spannend slot

Twee derbyzeges
Luhukay won dit seizoen met St. Pauli weliswaar tweemaal van aartsrivaal en stadsgenoot Hamburger SV, maar kon verder niet aan de doelstellingen voldoen. De cultclub had gehoopt een gooi te kunnen doen naar promotie naar de Bundesliga, maar al vroeg in het seizoen bleek dat niet in het vat te zitten. St. Pauli moest zelfs nog even vrezen voor degradatie.

Het lag daardoor in de lijn der verwachting dat Luhukay zou vertrekken bij de Kiezkicker. Zijn contract, dat nog een jaar doorliep, wordt voortijdig beëindigd. Eerder was Luhukay als coach in Duitsland onder meer succesvol bij Hertha BSC, Borussia Mönchengladbach en FC Augsburg.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen