Overslaan en naar de inhoud gaan

Trailer film Gluckauf van Remy van Heugten online

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 17:19

De eerste trailer van de film Gluckauf is dinsdagmiddag online verschenen. De film van Heerlenaar Remy van Heugten gaat volgende maand in premiere.

Dat gebeurt tijdens het International Film Festival Rotterdam waar de film is opgenomen in de competitie voor de Tiger Award.

Vader en zoon
Gluckauf vertelt over Lei, een dolende vijftiger die onder aan de sociale ladder leeft en alles moet doen om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Als Jeffrey er achter komt dat zijn vader een flinke schuld heeft bij een onderwereldfiguur, besluit hij hem te helpen.

Mijnen
De titel verwijst naar de Limburgse groet waarmee mijnwerkers elkaar een behoeden terugkeer wensten. De film is ook in dialect gesproken. Gluckauf is geregisseerd door Remy van Heugten (Valentino). De hoofdrollen worden gespeeld door Bart Slegers, Vincent van der Valk, Joy Verberk en Johan Leysen.

De titelsong - Mine Again - voor de film is gemaakt door zanger Douwe Bob.

YouTube
Douwe Bob schreef en zong de titelsong van de film Gluckauf die 29 januari gaat draaien.
Video: YouTube/Douwe Bob
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Douwe Bob maakt titelsong film Gluckauf
Limburgs drama 'Gluckauf' nu ook landelijk in première
Gluckauf niet in de prijzen op filmfestival Rotterdam
Al ruim 15.500 bezoekers voor Gluckauf
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart