Overslaan en naar de inhoud gaan

'Traditionele paasuitjes' ook op tweede paasdag ongewenst

Geplaatst opmaandag 13 april 2020 - 6:52

Tweede paasdag is voor velen traditioneel een dag voor een bezoek aan een meubelboulevard. Maandag belooft een stuk frisser te worden. Prima omstandigheden voor een rondje bouwmarkt of woonboulevard, maar het advies is en blijft: niet doen, blijf thuis, zoek de drukte niet op.

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van burgemeesters, drong er vorige week op aan de "traditionele paasuitjes" achterwege te laten. Geen meubelboulevards, geen tuincentrum, geen tochtjes.

Beveiliging
Woonboulevards en grote bouwmarkten zetten beveiligers in om erop toe te zien dat mensen zich aan de coronaregels houden, zoals het afstand houden. Ook nemen ze maatregelen als een maximaal aantal klanten in de winkel en aangepaste openingstijden. Bij te hoge bezoekersaantallen kunnen winkels de deuren tijdelijk sluiten.

Tenietdoen
Premier Mark Rutte zei na het weekend voorafgaand aan het paasweekend trots te zijn op Nederland, omdat de overgrote meerderheid ondanks het stralende weer thuisbleef. Hij hoopte dat Pasen hetzelfde beeld zou laten zien. "Als we nu niet volhouden, wordt alles weer tenietgedaan", waarschuwde hij.

Lees ook: Akelige stilte in het Heuvelland

Akelig stil
De afsluiting van het Heuvelland voor mensen die er niet noodzakelijkerwijs hoeven te zijn, wierp z'n vruchten af. Op Paaszondag bleef het stil in het Heuvelland. Geen overvolle terrasjes, geen groepen fietsers of motoren en geen honderden toeristen. Op de toegangsroutes werd gecontroleerd en stuurden verkeersregelaars dagjesmensen terug.

Als het aan voorzitter Annemarie Penn van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg ligt, worden deze coronamaatregelen na het paasweekend weer snel ingetrokken.

Lees ook: 'Afgrendeling Heuvelland na Pasen weer voorbij'

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen