Overslaan en naar de inhoud gaan

'Traag en stroperig' Limburgs filmfonds wordt aangepast

Geplaatst opmaandag 5 februari 2018 - 22:58

Het Limburgs filmfonds van de provincie wordt aangepast.

De criteria om voor subsidie in aanmerking te komen veranderen en het maximale subsidiebedrag wordt verhoogd.

Stroperig
De verandering komen er na kritiek uit de Limburgse filmsector zelf. Die vindt de huidige gang van zaken te traag en te stroperig.

Onvrede
Maar ook de provincie zelf is niet helemaal tevreden met de gang van zaken rond het eind november 2014 in het leven geroepen fonds. "
Daardoor zijn provinciale doelstellingen niet ten volste behaald", schrijft CDA-gedeputeerde Ger Koopmans aan de statencommissie voor cultuur.

Nieuwe opzet
In de nieuwe opzet wordt bij aanvragen voor financiële steun een eerste selectie gemaakt op basis van artistieke kwaliteit door de Provinciale Adviescommissie Film (PAF).
Daarna toetsen ambtenaren op basis van de link met Limburg.

Percentage
Ook neemt de provincie een groter deel van de kosten van films van jong talent voor haar rekening. Bij lange films van jonge filmmakers wordt het percentage verhoogd van 50 naar 75 procent van het budget, bij korte films van 35 naar 50 procent.

Nieuwe regeling
Het is de bedoeling dat de aangepaste subsidieregeling op 1 april ingaat.
Na de zomer kunnen aanvragen worden ingediend. In de tussentijd kunnen filmmakers dan plannen schrijven op basis van de nieuwe regeling.

Jaarlijks is er 4 tot 5 ton beschikbaar voor het Limburgs Filmfonds van de provincie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen