Grenswerker Niels Drittij in zijn nieuwe atelier in Velden

Grenzenloze kleermaker uit Velden krijgt geen coronasteun

Niels Drittij, kleermaker uit Velden, heeft als grenswerker geen recht op financiële coronasteun van de overheid.

Grenswerker Niels Drittij in zijn nieuwe atelier in Velden
Coronasteun niet voor grenswerkers: rechter doet uitspraak

Veel grenswerkers lopen overheidssteun mis in coronatijd. Dit komt omdat in de hiervoor gemaakte TOZO-regeling geen rekening is gehouden met mensen die in Nederland werken, maar over de grens wonen.

Jeroen Lenaers
Europese Commissie: toch steun voor grensondernemers

Limburgse ondernemers die zelf in België of Duitsland wonen, krijgen mogelijk toch coronasteun. De Europese Commissie gaat de Nederlandse Tozo-steunregeling voor ondernemers kritisch bekijken.

werkgever bedrijf computer kantoor werknemer stock
LWV: 'Help getroffen ondernemers datalek'

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) roept werkgevers op de getroffen ondernemers van het Venrayse datalek te helpen.

Maastricht spookstad coronavirus (16 mrt 2020)
Maastricht gaat hulp aan grenswerkers coördineren

De gemeente Maastricht is door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) aangewezen als coördinator van de hulp aan ondernemers in de grensregio.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten