Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland zoekt alternatieve oplossing duivenoverlast

Geplaatst opmaandag 20 mei 2019 - 14:29

Attractiepark Toverland zoekt met een expert naar oplossingen voor de door duiven veroorzaakte overlast.

Nadat commotie was ontstaan over de vergunning voor Toverland om duiven te gaan afschieten, besloot het park hiervan af te zien en geen gebruik te maken van de vergunning.

Testen
De afdeling groenvoorziening van Toverland is druk bezig met het testen van alternatieven. Zo is er geprobeerd met lasers en geluid de duiven weg te krijgen, laat een woordvoerster van het park aan L1 weten. De torens waarin ze gevestigd zijn, zijn echter zodanig aantrekkelijk voor de dieren dat deze methode niet effectief is.

Lees ook: Toverland wacht met afschieten duiven na commotie

Broedperiode
Op dit moment wordt er met een expert op het gebied van het verjagen van vogels gewerkt aan een plan van aanpak voor 2020. Hierbij moet rekening worden gehouden met de broedperiode van de duiven. Dan moeten ze met rust worden gelaten.

Overlast
De duiven komen af op etensresten van bezoekers en zorgen voor veel poep. Dit zou kunnen leiden tot wildgroei van schimmels en parasieten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen