Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland zoekt alternatieve oplossing duivenoverlast

Geplaatst opmaandag 20 mei 2019 - 14:29

Attractiepark Toverland zoekt met een expert naar oplossingen voor de door duiven veroorzaakte overlast.

Nadat commotie was ontstaan over de vergunning voor Toverland om duiven te gaan afschieten, besloot het park hiervan af te zien en geen gebruik te maken van de vergunning.

Testen
De afdeling groenvoorziening van Toverland is druk bezig met het testen van alternatieven. Zo is er geprobeerd met lasers en geluid de duiven weg te krijgen, laat een woordvoerster van het park aan L1 weten. De torens waarin ze gevestigd zijn, zijn echter zodanig aantrekkelijk voor de dieren dat deze methode niet effectief is.

Lees ook: Toverland wacht met afschieten duiven na commotie

Broedperiode
Op dit moment wordt er met een expert op het gebied van het verjagen van vogels gewerkt aan een plan van aanpak voor 2020. Hierbij moet rekening worden gehouden met de broedperiode van de duiven. Dan moeten ze met rust worden gelaten.

Overlast
De duiven komen af op etensresten van bezoekers en zorgen voor veel poep. Dit zou kunnen leiden tot wildgroei van schimmels en parasieten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen