Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland wil oude rekeningen gaan vereffenen

Geplaatst opdonderdag 3 oktober 2019 - 8:58

Attractiepark Toverland uit Sevenum zoekt particuliere investeerders om op die manier 3,5 miljoen euro bij elkaar te krijgen.

Het park wil met nieuwe leningen tegen een lagere rente duurdere leningen uit het verleden afbetalen. Zo wil het park financiële vooruitgang boeken, meldt Looopings.

Rente
Door obligaties uit te geven wil Toverland het bedrag dit najaar bij elkaar hebben. De deadline is 1 november. Voor die tijd kan er vanaf een bedrag van 100.000 euro geïnvesteerd worden. Daarvoor ontvangen de investeerders 3,75 procent rente voor een periode van zes jaar. Ze krijgen die maandelijks uitgekeerd.

Minder lucratief
Zusterbedrijf Toverland Finance regelt het uitgeven van de obligaties. Volgens Looopings heeft het park voorheen ook wel eens obligaties uitgegeven met zes procent rente. De nieuwe leningen zijn met 3,75 procent rente minder lucratief.

Schuld
Toverland sloot 2018 af met een schuld van 46,8 miljoen euro. Daar tegenover stond een nettowinst van bijna 730.000 euro. Volgens pretparkdirecteur Jean Gelissen jr. waren de cijfers ingecalculeerd. Hij vertelde dat de schuld werd veroorzaakt door de investering in twee nieuwe themagebieden in het pretpark. Toverland heeft daar leningen voor afgesloten.

Lees ook: Pretpark Toverland boekt winst ondanks miljoenenschuld

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen