Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland wil oude rekeningen gaan vereffenen

Geplaatst opdonderdag 3 oktober 2019 - 8:58

Attractiepark Toverland uit Sevenum zoekt particuliere investeerders om op die manier 3,5 miljoen euro bij elkaar te krijgen.

Het park wil met nieuwe leningen tegen een lagere rente duurdere leningen uit het verleden afbetalen. Zo wil het park financiële vooruitgang boeken, meldt Looopings.

Rente
Door obligaties uit te geven wil Toverland het bedrag dit najaar bij elkaar hebben. De deadline is 1 november. Voor die tijd kan er vanaf een bedrag van 100.000 euro geïnvesteerd worden. Daarvoor ontvangen de investeerders 3,75 procent rente voor een periode van zes jaar. Ze krijgen die maandelijks uitgekeerd.

Minder lucratief
Zusterbedrijf Toverland Finance regelt het uitgeven van de obligaties. Volgens Looopings heeft het park voorheen ook wel eens obligaties uitgegeven met zes procent rente. De nieuwe leningen zijn met 3,75 procent rente minder lucratief.

Schuld
Toverland sloot 2018 af met een schuld van 46,8 miljoen euro. Daar tegenover stond een nettowinst van bijna 730.000 euro. Volgens pretparkdirecteur Jean Gelissen jr. waren de cijfers ingecalculeerd. Hij vertelde dat de schuld werd veroorzaakt door de investering in twee nieuwe themagebieden in het pretpark. Toverland heeft daar leningen voor afgesloten.

Lees ook: Pretpark Toverland boekt winst ondanks miljoenenschuld

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen