Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland wil oude rekeningen gaan vereffenen

Geplaatst opdonderdag 3 oktober 2019 - 8:58

Attractiepark Toverland uit Sevenum zoekt particuliere investeerders om op die manier 3,5 miljoen euro bij elkaar te krijgen.

Het park wil met nieuwe leningen tegen een lagere rente duurdere leningen uit het verleden afbetalen. Zo wil het park financiële vooruitgang boeken, meldt Looopings.

Rente
Door obligaties uit te geven wil Toverland het bedrag dit najaar bij elkaar hebben. De deadline is 1 november. Voor die tijd kan er vanaf een bedrag van 100.000 euro geïnvesteerd worden. Daarvoor ontvangen de investeerders 3,75 procent rente voor een periode van zes jaar. Ze krijgen die maandelijks uitgekeerd.

Minder lucratief
Zusterbedrijf Toverland Finance regelt het uitgeven van de obligaties. Volgens Looopings heeft het park voorheen ook wel eens obligaties uitgegeven met zes procent rente. De nieuwe leningen zijn met 3,75 procent rente minder lucratief.

Schuld
Toverland sloot 2018 af met een schuld van 46,8 miljoen euro. Daar tegenover stond een nettowinst van bijna 730.000 euro. Volgens pretparkdirecteur Jean Gelissen jr. waren de cijfers ingecalculeerd. Hij vertelde dat de schuld werd veroorzaakt door de investering in twee nieuwe themagebieden in het pretpark. Toverland heeft daar leningen voor afgesloten.

Lees ook: Pretpark Toverland boekt winst ondanks miljoenenschuld

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen