Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland wacht met afschieten duiven na commotie

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 14:51

Pretpark Toverland in Sevenum maakt voorlopig geen gebruik van een vergunning voor het afschieten van duiven.

Het park is geschrokken van de ontstane commotie op sociale media, toen bekend werd dat de provincie Limburg hiervoor donderdag een vergunning had verleend.

Duivenoverlast
Volgens een woordvoerster van het park veroorzaken de vogels veel
overlast. De dieren komen af op etensresten van bezoekers en zorgen voor veel poep. Dat kan leiden tot wildgroei van schimmels en parasieten, vreest het park. Andere pogingen om de duiven te verjagen mislukten. Reden voor het pretpark een vergunning aan te vragen om de duiven af te schieten.

Lees ook: Boze reacties op duivenjacht Toverland

Andere mogelijkheden
Vanwege de commotie is nu besloten het afschieten op de lange baan te schuiven. "We willen alsnog proberen via andere manieren de duiven weg te krijgen", zei de woordvoerster. "Bijvoorbeeld met sterke kruiden en specerijen. Tips blijven intussen welkom!"

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen